Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље подигло кредит за Водовод

rssBookmark and Share

Прокупље 01.12.2010. Извор: Јужне вести

Како би се за потребе Јавног комуналног предузећа „Градски водовод“ подигао кредит од 50 милиона динара, прокупачка скупштина је дала сагласност да се под хипотеку стави филтерска станица на водосистему Бресница, која водом снабдева 70 одсто града.

Прокупље подигло кредит за Водовод
Разлог за подизање кредита је репрограмирање постојећих кредита Водовода, обезбеђивање вишка запослених радника и одржавање текуће ликвидности предузећа.

Директор Водовода Радослав Миленковић каже да је првобитан план био да се подигне кредит од 80 милиона, али ниједна банка није хтела да одобри ту суму. На садашњих 50 милиона пристала је КБЦ банка.

- Највећи проблем предузећа је вишак радника. Од 200 који су сада на платном списку, најмање 30 одсто, односно око 70 мора да оде. Уз то, велика су дуговања грађана и јавних институција за утрошену воду. Грађани дугују 50 милиона, а предузећа око 60 милиона динара. Због тих дугова ми смо неликвидни и када се решимо дуговања, Водовод ће моћи нормално да ради - објашњава разлоге подизања кредита директор Миленковић.

Он додаје да је у плану да се уз помоћ локалне самоуправе ти дугови што пре наплате, барем дуг јавних предузећа, а да се повећа и цена кубика воде који тренутно кошта 28 динара.

На проблеме Водовода, надлежни у њему, упорно указују последњих годину дана. Ипак до сада то питање није озбиљно разматрано. Иако кредит који се подиже није довољан, надлежни се надају да ће упорнијим покушајима од својих дужника да наплате потраживања добити новац који ће коначно решити проблеме у Водоводу.



#   Прокупље   водовод
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима