Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест адвоката у Нишу

rssBookmark and Share

01.10.2014. Бета

Око 300 адвоката из Ниша и Зајечара протестовало је у центру Ниша, уз поруку да ће истрајати у протесту до испуњења захтева.

Протест адвоката у Нишу

Протест је без инцидената одржан прекопута зграде суда у Нишу. Представници адвоката у Зајечару рекли су да су дошли у Ниш, јер су у свом граду у медијској блокади и медији не преносе њихове захтеве.

редседник Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић, обраћајући се окупљеним колегама, рекао је да адвокати у штрајку не штите искључиво своје интересе, већ се боре против кршења Устава и закона, за шта је одговорна Влада Србије.

Шошкић је указао да је Влада Србије уредбом адвокатима "енормно повећала порезе" и да се он и његове колеге боре против таквог поступања.

Ми се боримо против таквог начина подизања пореза. Устав је рекао како се подижу порези и закон то регулише, а подзаконски акти, као што је уредба, не могу да буду правни основ за такву одлуку, оценио је Шошкић.

Како је навео, адвокати већ недељама нису на својим радним местима и да су на то приморани због "грубог кршења уставности и законитости" за које је одговорна Влада Србије.

Учесници скупа носили су беџ на коме је писало "Адвокати су у праву".

Штрајк свих адвоката у Србији почео је 17. септембра. Захтевају измене Закона о јавним бележницима како би се и њима омогућило да састављају уговоре које би нотари оверавали, да смање стопе за обрачун паушалног пореза и да се смени министар правде Никола Селаковић.


#   протест   адвокат   Никола Селаковић   адвокати
@selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима