Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест стоматолога са југа Србије

rssBookmark and Share

07.03.2014. Новости

Стоматолози протестују јер је већ неколико година нерешен статус „неуговорених“ зубара и техничара, а стоматолозима из Хитне службе прети гашење од јуна ове године

Протест стоматолога са југа Србије

Подршку стоматолозима из нишке Службе хитне медицинске помоћи дале су у четвртак и колеге из других градова који су се окупили у центру града да би потписали петицију. Стоматолози протестују јер је већ неколико година нерешен статус „неуговорених“ зубара и техничара, а стоматолозима из Хитне службе прети гашење од јуна ове године.

Гордана Гласновић и Миодраг Живковић из Житорађе, Зорица Цветковска из Алексинца и још многи други из Прокупља, Књажевца, Сврљига, огорчени су ставом државе, односно, Министарства здравље према њима.

- Категорија неуговорених радника не постоји. Постоји рад на одређено и неодређено време. Већ 18 месеци нас 16 запослених нисмо примили плату - каже стоматолог Гордана Гласновић и додаје да су добили судске пресуде за неисплаћене плате за 2011. И 2012. годину, али да им је проблем да их и наплате.

Слободан Јовановић, начелник Стоматолошке службе при Хитној помоћи, каже да је већ 5.000 Нишлија потписало петицију којом траже да се сачува служба од гашења. Циљ им је да прикупе 10.000 поптиса и да од заштитника грађана траже да реагује.


#     Хитна помоћ   Јужна Србија регион   протест   Слободан Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима