Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сада је у Божјим рукама: Мала, тешко болесна Анастасија се вратила у Србију

rssBookmark and Share

Врање 26.02.2014. Ок Радио

Ванредним летом из Прага, уз пратњу српских лекара и техничара, мала Анастасија Трајковић (9) из Врања допутовала је из чешке болнице Мотол у Београд, где је смештена на Институт за мајку и дете.

Сада је у Божјим рукама: Мала, тешко болесна Анастасија се вратила у Србију

– Стигли смо на Институт за мајку и дете и на жалост сваког часа очекујемо фаталан исход, јер је дете у веома лошем стању. Налази се на 11. спрату где нама родитељима није дозвољен улаз, пошто је реч о одељењу интензивне неге. Чуо сам је како плаче и дозива нас, али смо немоћни. Остало нам је само да се молимо Богу и да покушамо да је спасимо алтернативном медицином. Рекли су ми да пронађем уље канабиса које је забрањено за употребу, тако да молим надлежне органе да против мене не покрећу никакве поступке. Желим само да спасем своју ћерку – каже отац Драган Трајковић.

Дефинитивна дијагноза коју су дали лекари потврђује да су метастазе захватиле плућа, али и део главе око мозга.

– Они су дали своју последњу реч и недвосмислено указали да је реч о метастазама на плућима и у глави. Сада ћемо видети шта ће рећи наши доктори. Желим само да додам да су лекари из Прага учинили све да спасу нашу Анастасију на чему сам им бескрајно захвалан. Такође, екипа које је све време пута од Прага до Београда пратила стање девојчице, свој посао је одрадила на највишем нивоу. Сада је све у Божијим рукама. Очекујем да у среду службеним возилима града Врања најужи чланови фамилије дођу у Београд и виде Анастасију – прича Драган.

У болници Мотол у Прагу Анастасија је провела скоро месец дана, одрађено јој је 11 терапија протонског зрачења хордома синуса.


#   Врање   Београд   марихуана   Анастасија Трајковић   Драган Трајковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима