Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ситуација и даље несигурна, могуће увођење мера за грађане који се враћају из ризичних места

Bookmark and Share

15.08.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 29.233 особе, а забележено је 665 смртних случајева.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На конференцији за штампу Кризног штаба у Палати "Србија", доктор Бранислав Тиодоровић рекао је да се тренутна епидемиолошка ситуација у земљи може означити као несигурна са назнакама стабилизације, посебно у великим градовима – Београду, Новом Саду и Крагујевцу.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић навео је да још нема значајног броја оболелих грађана Србије који су придошли из туристичких земаља.

Ипак, додао је да су епидемиолози на седници Кризног штаба заузели јасан став да ће се ситуација након пет до седам дана поново процењивати, па ће се доћи до закључка да ли ће се и према неким државама уводити додатне мере, као и да ли ће се за грађане Србије који се враћају из ризичних места уводити обавезно тестирање или самоизолација.

Кризни штаб је одлучио да ће странци који долазе из појединих земаља у Србију морати да имају негативан пи-си-ар тест, не старији од 48 сати.

Одлука се односи на Северну Македонију, Хрватску, Бугарску и Румунију, навела је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Поводом плана према којем ће од септембра функционисати настава, а који је изазвао бројна питања и недоумице, министар просвете Младен Шарчевић је за РТС рекао да су у овој ситуацији потребни одговорни потези људи који раде у образовању.


#   Бранислав Тиодоровић   кризни штаб   Младен Шарчевић   Коронавирус   Дарија Кисић Тепавчевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима