Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Situacija i dalje nesigurna, moguće uvođenje mera za građane koji se vraćaju iz rizičnih mesta

Bookmark and Share

15.08.2020. RTS, Južna Srbija Info

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 29.233 osobe, a zabeleženo je 665 smrtnih slučajeva.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na konferenciji za štampu Kriznog štaba u Palati "Srbija", doktor Branislav Tiodorović rekao je da se trenutna epidemiološka situacija u zemlji može označiti kao nesigurna sa naznakama stabilizacije, posebno u velikim gradovima – Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je da još nema značajnog broja obolelih građana Srbije koji su pridošli iz turističkih zemalja.

Ipak, dodao je da su epidemiolozi na sednici Kriznog štaba zauzeli jasan stav da će se situacija nakon pet do sedam dana ponovo procenjivati, pa će se doći do zaključka da li će se i prema nekim državama uvoditi dodatne mere, kao i da li će se za građane Srbije koji se vraćaju iz rizičnih mesta uvoditi obavezno testiranje ili samoizolacija.

Krizni štab je odlučio da će stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju morati da imaju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

Odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, navela je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Povodom plana prema kojem će od septembra funkcionisati nastava, a koji je izazvao brojna pitanja i nedoumice, ministar prosvete Mladen Šarčević je za RTS rekao da su u ovoj situaciji potrebni odgovorni potezi ljudi koji rade u obrazovanju.


#   Branislav Tiodorović   krizni štab   Mladen Šarčević   Koronavirus   Darija Kisić Tepavčević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima