Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењен председник Скупштине општине Прешево

rssBookmark and Share

08.12.2010. Извор: Јужне вести

Одлуком већине одборника, на седници СО Прешево функције је разрешен досадашњи председник тог тела Скендер Дестани. За новог председника избран је лекар Дома здравља Бесим Абдуљи.

Смењен председник Скупштине општине Прешево

Градоначелник Прешева и лидер по мандатима најбројније ДПА Рагми Мустафа рекао је да је Дестани разрешен због објављивања информације да се у Прешеву распала владајућа коалиција, иако се његова четири одборника нису одазвала позиву да напусте коалицију.

Мустафа тврди да прешевска власт остаје иста, сем што ће функцију председника Скупштине после Дестанија, председника ДУД-а, обављати доктор Бесим Абдуљи, један од одборника те партије који су отказали послушност свом лидеру.

Кворум седници прешевске скупштине обезбедила су једина два одборника српске коалиције, па је за Дестанијево разрешење од 22 присутна одборника гласало њих 20, док је 16 одборника било одсутно.

Са друге стране досадашњи председник СО Прешево Скендер Дестани, који је напустио седницу на самом почетку, тврди да је тачка о његовом разрешењу уврштена у дневни ред заседања у супротности са законском процедуром.

До промена у локалном парламенту у Прешеву дошло је 2. новембра, када је с коалиција Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагмија Мустафе и Демократске уније долине (ДУД) др Скендера Дестанија.


#   председник   Рагми Мустафа   дневни ред
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима