Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smenjen predsednik Skupštine opštine Preševo

rssBookmark and Share

08.12.2010. Izvor: Južne vesti

Odlukom većine odbornika, na sednici SO Preševo funkcije je razrešen dosadašnji predsednik tog tela Skender Destani. Za novog predsednika izbran je lekar Doma zdravlja Besim Abdulji.

Smenjen predsednik Skupštine opštine Preševo

Gradonačelnik Preševa i lider po mandatima najbrojnije DPA Ragmi Mustafa rekao je da je Destani razrešen zbog objavljivanja informacije da se u Preševu raspala vladajuća koalicija, iako se njegova četiri odbornika nisu odazvala pozivu da napuste koaliciju.

Mustafa tvrdi da preševska vlast ostaje ista, sem što će funkciju predsednika Skupštine posle Destanija, predsednika DUD-a, obavljati doktor Besim Abdulji, jedan od odbornika te partije koji su otkazali poslušnost svom lideru.

Kvorum sednici preševske skupštine obezbedila su jedina dva odbornika srpske koalicije, pa je za Destanijevo razrešenje od 22 prisutna odbornika glasalo njih 20, dok je 16 odbornika bilo odsutno.

Sa druge strane dosadašnji predsednik SO Preševo Skender Destani, koji je napustio sednicu na samom početku, tvrdi da je tačka o njegovom razrešenju uvrštena u dnevni red zasedanja u suprotnosti sa zakonskom procedurom.

Do promena u lokalnom parlamentu u Preševu došlo je 2. novembra, kada je s koalicija Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe i Demokratske unije doline (DUD) dr Skendera Destanija.


#   predsednik   Ragmi Mustafa   dnevni red
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima