Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Држава наставља да шаље помоћ, министар Недимовић уручио донацију - гради се лабораторија за тестирање у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2020. Јужна Србија Инфо

Данас је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић донео је у Ниш донацију за нишки Институту за јавно здравље и Ветеринарско специјалистички институт. Ради се о заштитној опреми намењеној запосленима у лабораторијама.

Сотировски: Држава наставља да шаље помоћ, министар Недимовић уручио донацију - гради се лабораторија за тестирање у Нишу

У Ниш су стигле и три тоне концентрата натријум хипохлорита, од чега ће се добити 30 хиљада раствора за дефинфекцију, рекао је Недимовић и подсетио да је јуче Ниш добио и 75% алкохол намењен дезинфекцији.

"У среду ће, бити закључен уговор између кинеских пријатеља и Србије о донацији, којим је предвиђена изградња лабораторије за тестирање у Нишу", најавио је Недимовић.

„Припреме за њено функциониање су току. Ради се о монтажном објекту кога је лако поставити у кратком временском периоду“, рекао је министар Недимовић, 

Постојећи капацитети у Ветеринарско специјалистичком институту и Институту за јавно здравље су око 200 тестирања дневно, а како је најавио министар нова лабораторија би требало да има капацирет од најмање 1000 тестирања.

Сотировски: Држава наставља да шаље помоћ Нишу и Нишавском управном округу у јеку пандемије корона вируса.

Командант Окружног штаба за ванредне ситуације, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, присуствовала је предаји донације.

Она истиче, да ће лабораторија коју ће градити држава Србија у кругу Клиничког центра остати трајно граду Нишу и биће једна од најопремљенијих лабораторија за тестирање на вирусе.  

Она је подсетила да су се Нишавском управном округу јавили бројниi појединци и компаније које су помогле здравствене институције у Округу и шире.

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   донација   Институт за јавно здравље   Министарство пољопривреде   Бранислав Недимовић   Коронавирус
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима