Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Država nastavlja da šalje pomoć, ministar Nedimović uručio donaciju - gradi se laboratorija za testiranje u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2020. Južna Srbija Info

Danas je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović doneo je u Niš donaciju za niški Institutu za javno zdravlje i Veterinarsko specijalistički institut. Radi se o zaštitnoj opremi namenjenoj zaposlenima u laboratorijama.

Sotirovski: Država nastavlja da šalje pomoć, ministar Nedimović uručio donaciju - gradi se laboratorija za testiranje u Nišu

U Niš su stigle i tri tone koncentrata natrijum hipohlorita, od čega će se dobiti 30 hiljada rastvora za definfekciju, rekao je Nedimović i podsetio da je juče Niš dobio i 75% alkohol namenjen dezinfekciji.

"U sredu će, biti zaključen ugovor između kineskih prijatelja i Srbije o donaciji, kojim je predviđena izgradnja laboratorije za testiranje u Nišu", najavio je Nedimović.

„Pripreme za njeno funkcionianje su toku. Radi se o montažnom objektu koga je lako postaviti u kratkom vremenskom periodu“, rekao je ministar Nedimović, 

Postojeći kapaciteti u Veterinarsko specijalističkom institutu i Institutu za javno zdravlje su oko 200 testiranja dnevno, a kako je najavio ministar nova laboratorija bi trebalo da ima kapaciret od najmanje 1000 testiranja.

Sotirovski: Država nastavlja da šalje pomoć Nišu i Nišavskom upravnom okrugu u jeku pandemije korona virusa.

Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, prisustvovala je predaji donacije.

Ona ističe, da će laboratorija koju će graditi država Srbija u krugu Kliničkog centra ostati trajno gradu Nišu i biće jedna od najopremljenijih laboratorija za testiranje na viruse.  

Ona je podsetila da su se Nišavskom upravnom okrugu javili brojnii pojedinci i kompanije koje su pomogle zdravstvene institucije u Okrugu i šire.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   donacija   Institut za javno zdravlje   Ministarstvo poljoprivrede   Branislav Nedimović   Koronavirus
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima