Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станови за Цигане у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 25.12.2010. Извор: Јужне вести

"Удружење Рома" прокупачке општине, организовало је јавну расправу на тему „Локални план за становање Рома“.

Циљ ове расправе је да се чује мишљење становника циганске популације о проритетима за побољшање њиховог квалитета живота у граду. Након ове расправе биће израђен документ, који ће бити смерница за даљи рад и чија ће се реализација завршити до 2013. године.

- Ово је последња расправа на ову тему, Локални акциони план за становање Рома је у завршној фази и надамо се да ће га скупштина општине Прокупље усвојити на наредној седници, како би и званично почела реализација. У Прокупљу постоје два велика и неуређена насеља, то су Царина и Черкез мала, где живи око 4. 500 Рома. Сви објекти за становање су неуређени, и овим планом би се пре свега решило то питање наредних година – рекао је Дејан Живковић, члан Друштва Рома Прокупље.

Он је додао да је један од циљева овог документа осим регулисања  циганских насеља и укључивање Рома у све сфере друштвеног живота града.

Према недавно спроведеној анкети, око 26 одсто циганске популације нема завршену основну школу, 43 одсто их је основном а око 30 одсто са средњом школом.


#   Прокупље   станови   Дејан Живковић   Цигани   Скупштина општине   акциони план
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима