Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стигла храна и лекови Доње Јабуково крај Хана

rssBookmark and Share

Владичин Хан 12.01.2017. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

У општини Владичин Хан у току дана очишћена је и једна од деоница ка селу Доње Јабуково, удаљеном 6 километара од града. На овом потезу проблем су били сметови висине 2 метра па су машине Јавног комуналног предузећа радиле током целог преподнева.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Углавном старији мештани који су остали да живе у овом брдско - планинском селу изузетно су задовољни јер сада неће морати пешице до лекара или продавнице за шта им је претходних дана требало више од 4 сата.

Сва расположива механизација је и у осталим деловима општине. Тренутно се чисте путни правци Јовац- Белановце- Островица; Врбово- Богошево; Ружице; Мањак махала Дупна липа и засеоци у селу Репиште.

У току ноћи стигло се и до најудаљенијег села Лебет. Ватрогасци и Горска служба из Владичиног Хана са екипама лекара збринули су болесна лица из села Зебинце и Горње Јабуково.

Допремљени су и лекови и храна онима којима су били неопходни. Председник Штаба за ванредне ситуације Горан Младеновић каже да се сутра очекује и најављена помоћ Владе у гориву.


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   снег   Врбово   зимска служба   горска служба   спасилачко ватрогасне службе   сметови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима