Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stigla hrana i lekovi Donje Jabukovo kraj Hana

rssBookmark and Share

Vladičin Han 12.01.2017. RTV Vranje, Južna Srbija Info

U opštini Vladičin Han u toku dana očišćena je i jedna od deonica ka selu Donje Jabukovo, udaljenom 6 kilometara od grada. Na ovom potezu problem su bili smetovi visine 2 metra pa su mašine Javnog komunalnog preduzeća radile tokom celog prepodneva.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Uglavnom stariji meštani koji su ostali da žive u ovom brdsko - planinskom selu izuzetno su zadovoljni jer sada neće morati pešice do lekara ili prodavnice za šta im je prethodnih dana trebalo više od 4 sata.

Sva raspoloživa mehanizacija je i u ostalim delovima opštine. Trenutno se čiste putni pravci Jovac- Belanovce- Ostrovica; Vrbovo- Bogoševo; Ružice; Manjak mahala Dupna lipa i zaseoci u selu Repište.

U toku noći stiglo se i do najudaljenijeg sela Lebet. Vatrogasci i Gorska služba iz Vladičinog Hana sa ekipama lekara zbrinuli su bolesna lica iz sela Zebince i Gornje Jabukovo.

Dopremljeni su i lekovi i hrana onima kojima su bili neophodni. Predsednik Štaba za vanredne situacije Goran Mladenović kaže da se sutra očekuje i najavljena pomoć Vlade u gorivu.


#   Vladičin Han   Goran Mladenović   sneg   Vrbovo   zimska služba   gorska služba   spasilačko vatrogasne službe   smetovi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima