Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штрајкачи вређали новинаре

rssBookmark and Share

Лесковац 21.12.2011. Autor : Tomislav Stevanović

Око тидесетак радника недавно приватизованог лесковачког металског предузећа "Интер-Леминд" из Лесковца у знак протеста због отказа уручених за 48 њихових колега, по киши у овај " прошетало "до седишта лесковачке општине.

 СРАМ ВАС БИЛО !

Успут су застали пред улазом у редакцију локалне "Телевизије Лесковац" и уз звиждуке и повике прописно извређали руководство и новинаре ове медијске куће.

На питање новинара зашто то чине Саша Миленковић председник организације Самосталног сндиката у овом предузећу између осталог је казао: 

-Локална Телевизија Лесковац је свако наше позивање да обкјективно пише о промашеној приватизацији наше фирме избојкотовала, највероватније по налогу челника владајуће коалиције у граду из редова ДС-а и СПС-а.

Синдикалци овог предузећа тврде да су у току протесне шетње желели да градским челницима кажу своје проблеме и да је 48 њихових колега добило отказе збоиг ранијих протеста у кругу предузећа, али да нико од градских руководиоца није желео да их прими. 

Новинари Телевизије Лесковац саопштили да су делегацију лесковачких метаталаца жеелели да приме Зоран Рајковић секретар Градског већа града Лесковца и Саша Пешић шеф кабинета градоначелника Лесковца Слободана Коцића али су радници то одбили желећи да их градоначелник и председник скупштине града приме лично.

У руководству овогметалског предузећа истичу да су радници отпуштени због економске кризе а не зато што су тражили заостале плате,реегресе и путне трошкове...

Лесковачко предузеће "Интер-Леминд" је фабрика за пластифицирање лимова са стотоинак упослених радника, укојм је некада под именом ФПЛ-"Леминд" - Лесковац радило око 600 радника 

Након више неуспешних аукција предузеће је пре пар година продато софијским бизнисменима, за како радници у протесту рекоше - за веома мале паре...


#   Лесковац   Саша Пешић   заостале плате
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима