Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štrajkači vređali novinare

rssBookmark and Share

Leskovac 21.12.2011. Autor : Tomislav Stevanović

Oko tidesetak radnika nedavno privatizovanog leskovačkog metalskog preduzeća "Inter-Lemind" iz Leskovca u znak protesta zbog otkaza uručenih za 48 njihovih kolega, po kiši u ovaj " prošetalo "do sedišta leskovačke opštine.

Štrajkači vređali novinare

 SRAM VAS BILO !

Usput su zastali pred ulazom u redakciju lokalne "Televizije Leskovac" i uz zvižduke i povike propisno izvređali rukovodstvo i novinare ove medijske kuće.

Na pitanje novinara zašto to čine Saša Milenković predsednik organizacije Samostalnog sndikata u ovom preduzeću između ostalog je kazao: 

-Lokalna Televizija Leskovac je svako naše pozivanje da obkjektivno piše o promašenoj privatizaciji naše firme izbojkotovala, najverovatnije po nalogu čelnika vladajuće koalicije u gradu iz redova DS-a i SPS-a.

Sindikalci ovog preduzeća tvrde da su u toku protesne šetnje želeli da gradskim čelnicima kažu svoje probleme i da je 48 njihovih kolega dobilo otkaze zboig ranijih protesta u krugu preduzeća, ali da niko od gradskih rukovodioca nije želeo da ih primi. 

Novinari Televizije Leskovac saopštili da su delegaciju leskovačkih metatalaca žeeleli da prime Zoran Rajković sekretar Gradskog veća grada Leskovca i Saša Pešić šef kabineta gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića ali su radnici to odbili želeći da ih gradonačelnik i predsednik skupštine grada prime lično.

U rukovodstvu ovogmetalskog preduzeća ističu da su radnici otpušteni zbog ekonomske krize a ne zato što su tražili zaostale plate,reegrese i putne troškove...

Leskovačko preduzeće "Inter-Lemind" je fabrika za plastificiranje limova sa stotoinak uposlenih radnika, ukojm je nekada pod imenom FPL-"Lemind" - Leskovac radilo oko 600 radnika 

Nakon više neuspešnih aukcija preduzeće je pre par godina prodato sofijskim biznismenima, za kako radnici u protestu rekoše - za veoma male pare...

Komentara: 0


#   Leskovac   Saša Pešić   zaostale plate
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima