Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стрелцима по шест хиљада, Лесковац сигуран од града

rssBookmark and Share

Лесковац 29.05.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

После куповине 100 противградних ракета, обезбеђена је и новчана надокнада за стрелце, чиме су створени услови да град Лесковац буде безбеден од налета града на самом почетку сезоне.

Стрелцима по шест хиљада, Лесковац сигуран од града

Градски већници су, наиме, данас усвојили одлуку по којој ће се за 62 стрелца на 31 противградној станици из градског буџета издвојити 1.860.000 динара, односно, по шест хиљада динара у наредних пет месеци.

Већници су, између осталог, одлучили и да вртић у Рајином пољу припоје предшколској установи „Вукица Митровић“ и донели одлуку о измени правилника о систематизацији радних места у Градској управи за заштиту животне средине, где се неће увећавати број запослених.

Усвојен је и предлог о издвајању 3.150 евра за суфинасирање пројекта „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања угрожених и маргинализованих група становништава са фокусом на Ромкиње у Србији“, као још 28.800 евра за пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, које реализује хуманитарна организација Хелп.

Из градске касе издвојиће се и 60.000 динара за наградни фонд ученицама на манифестацији Дана заштите животне средине и 45.000 динара за ручне сатове полицајцима који се традиционално уручују на Дан полиције.

 


#   Лесковац   Градско веће   противградна заштита   Организација Хелп   Дан полиције
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима