Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу због епидемије малих богиња поднето 26 пријава

rssBookmark and Share

20.04.2011. Душан Коцић

Родитељи неће бити кажњени уколико су после добијања позива одвели децу у Дом здравља на вакцинацију, што је била њихова законска обавеза

МЗ Марко Црни у Лесковцу
МЗ Марко Црни у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ – Због непоштовања одлуке Републичке санитарне инспекције, против 26 родитеље из Лесковца поднете су прекршајне пријаве и они ће бити новчано кажњени до 50.000 динара.

Како смо обавештени, ако су родитељи у међувремену, од подношења пријаве и добијања позива, испоштовали законску обавезу, односно налог инспекцијских органа, пријаве ће бити одбачене.

У лесковачком крају од децембра прошле године од малих богиња оболело је око 140 особа, највише деце у селу Брестовцу, али и у сва три росмска насеља у граду.

-Одељење републичке санитарне инспекције Јабланичког округа предузело је протеклих недеља ванредне мере на сузбијању епидемије малих богиња у Лесковцу и читавом Јабланичком округу - каже др Горан Стаменковић, начелник инспекције.

У акцију анимирања родитеља да одведу децу на вакцинацију били су укључени бројни асистенци из ромских средина, али ни то није било довољно, јер су поједни родитељи одбијали сваки вид комуникације.


Коментара: 0


#   Горан Стаменковић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима