Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У одбрану Шапца кренуло 200 осуђеника и стражара из нишког затвора

rssBookmark and Share

17.05.2014. Блиц

У одбрану Шапца од поплавног таласа кренуло је 150 осуђеника Казнено-поправног завода у Нишу и 50 стражара, потврдио је управник нишког затвора Александар Грбовић.

У одбрану Шапца кренуло 200 осуђеника и стражара из нишког затвора

Осуђеници и запослени у нишкој казниони добровољно су се јавили након данашње седнице Владе Србије на којој је изнета драматвична ситуација у Шапцу и непоходност помоћи добровољаца.

- Осуђеници из отвореног дела нишког КП завода и запослени покренули су иницијативу да добровољно учествују у одбрани Шапца од поплава. Послали смо захтев Управи за извршење кривичних санкција који нам је одобрен. Сви су, укључујући и осуђенике, потписали изјаве да у акцију крећу добровољно без икаквих захтева и накнада, каже Грбовић.

Он наводи да је било и захтева и од осуђеника из затвореног дела да и они крену за Шабац, али да то није било могуће јер њих по закону не могу да воде.

-Јавило се и знатно већи број запослених, хтело је да иде око 150 стражара, али нисмо могли да водимо више људи јер одређени број увек мора да остане и ради на обезбеђењу затвора. Да није било ограничења, повели би сигурно 500 људи, каже Грбовић.

Осуђеници и стражари кренули су пут Шапца вечерас у 23 часа и очекује се да стигну тамо ујутро око 6 часова да одмене добровољце и војнике који раде на прављењу насипа. Тамо ће их дочекати минисатр одбране Братислав Гашић и директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Стевовић.


#   Братислав Гашић   поплава   поплава 2014   Александар Грбовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима