Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уља из Робних резерви ипак нема?

rssBookmark and Share

20.09.2010. Извор: Б92

Уља из Робних резерви ипак нема?

Без обзира на одлуку Владе да на тржиште пусти уље из Робних резерви, последњих дана стижу информације да несташица уља у појединим градовима није решена.

Проблема са снадбевањем било је у Врању, Бујановцу и Прешеву, па су становници тих места уље набављали по ценама од 127 до 140 динара.

Подсетимо, почетком месеца Влада је на тржиште пустила 5 милиона литара уља из Робних резерви по цени од 119 динара за литар, како би се избегла несташица тог прехрабменог производа, настала најавама о поскупљењу уља.

Ни грађани Пожаревца са којима смо разговарали у градским маркетима у Пожаревцу још нису успели да пазаре уље из робних резерви.

„Нигде нисам видела уље. Иначе има уља, али из робних резерви не.“

„Искрен да будем нисам нигде видео то уље. Супруга је тражила али није нашла.“

„Не чуди ме, с обзиром на земљу у којој живимо. Толико пута су информације које грађани добију из медија у пракси нереалне или се покажу као неистините.“

Да уља из робних резерви у Пожаревцу нема, потврђују продавци и власници маркета који наводе да им се испоручују све остале врсте уља.

Оне за коју су грађани међутим најзаинтересованији– једноставно нема.

Б92 је, како би проверио ове информације покушао да ступи у контакт за директором Дирекције за робне резерве Гораном Тасићем, али он није одговорао на наше позиве.

Подсетимо, да је по најави поскупљења јестивог уља почетком месеца дошло до несташице тог прехрамбеног производа. Због тога је за потребе тржишта влада одобрилаинтервентну испоруку.


#   фудбал   тржиште   робне резерве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима