Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ulja iz Robnih rezervi ipak nema?

rssBookmark and Share

20.09.2010. Izvor: B92

Ulja iz Robnih rezervi ipak nema?

Bez obzira na odluku Vlade da na tržište pusti ulje iz Robnih rezervi, poslednjih dana stižu informacije da nestašica ulja u pojedinim gradovima nije rešena.

Problema sa snadbevanjem bilo je u Vranju, Bujanovcu i Preševu, pa su stanovnici tih mesta ulje nabavljali po cenama od 127 do 140 dinara.

Podsetimo, početkom meseca Vlada je na tržište pustila 5 miliona litara ulja iz Robnih rezervi po ceni od 119 dinara za litar, kako bi se izbegla nestašica tog prehrabmenog proizvoda, nastala najavama o poskupljenju ulja.

Ni građani Požarevca sa kojima smo razgovarali u gradskim marketima u Požarevcu još nisu uspeli da pazare ulje iz robnih rezervi.

„Nigde nisam videla ulje. Inače ima ulja, ali iz robnih rezervi ne.“

„Iskren da budem nisam nigde video to ulje. Supruga je tražila ali nije našla.“

„Ne čudi me, s obzirom na zemlju u kojoj živimo. Toliko puta su informacije koje građani dobiju iz medija u praksi nerealne ili se pokažu kao neistinite.“

Da ulja iz robnih rezervi u Požarevcu nema, potvrđuju prodavci i vlasnici marketa koji navode da im se isporučuju sve ostale vrste ulja.

One za koju su građani međutim najzainteresovaniji– jednostavno nema.

B92 je, kako bi proverio ove informacije pokušao da stupi u kontakt za direktorom Direkcije za robne rezerve Goranom Tasićem, ali on nije odgovorao na naše pozive.

Podsetimo, da je po najavi poskupljenja jestivog ulja početkom meseca došlo do nestašice tog prehrambenog proizvoda. Zbog toga je za potrebe tržišta vlada odobrilainterventnu isporuku.


#   fudbal   tržište   robne rezerve
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima