Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УПСС одборницима: Грађанима Ниша, вашим послодавцима, ћете и подносити извештаје...

rssBookmark and Share

Београд 22.09.2015. Јужна Србија Инфо

Редакцији Јужна Србија Инфо и медијима у Нишу стигло је отворено писмо Удружења председника скупштина станара, које ће бити подељено одборницима Скупштине града Ниша, пре почетка седнице заказане за 24.09.2015.

СГ лого
СГ лого

Писмо преносимо у целости.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОДБОРНИЦАМА И ОДБОРНИЦИМА СКУПШТИНЕ ГРАДА НИША
(седница СГ, 24.09.2015)

Данас, када одлучујете о срамном предлогу Градског већа, желимо да вас подсетимо:
Одборнице и одборници, вама су мандат поверили грађани. Ваши послодавци су грађани.

ЈКП Градска топлана је искључиво и неотуђиво власништво грађана Ниша.
Радници ЈКП Градска топлана су радници запослени код власника топлане, тј. послодавца, тј. код грађана Ниша.

Грађанима Ниша, вашим послодавцима, ћете и подносити извештаје и рачун о вашем раду.

Постављамо вам ова питања:

-Како је могуће да су просечна примања радника Топлане много већа од просека примања власника Топлане?
-Како могу радници Топлане да самовољно, без сагласности власника Топлане, запошљавају кога и кад хоће?
-Како је могуће да радници Топлане не желе да доставе власницима топлане начин на који обрачунавају цену своје услуге, и шта све улази у ту цену?
-Како је могуће да радници Топлане не уважавају предлоге и налоге власника Топлане?
-Данас, када када будете гласали о новим ценама Топлане, да ли вас интересује како се до њих дошло или је довољно да вам се нареди: „морате гласати за“?
-Да ли одлучујете аутономно, слободни од налога политичких центара моћи?
-Да ли Вас интересује зашто је фиксни део 32,38 дин/м2 а не 474 дин/м2 или било који други износ?
-Да ли вас интересује зашто је фиксни део 32,38 дин/м2, а не онолики како је договорено са представницима Удружења председника скупштина станара. Тај договор је и јавно обнародован. Да ли вас интересује зашто се обмањује нишка јавност?
-Да ли Вас интересује зашто се плаћа „приступ систему за дистрибуцију Југоросгас“ у просеку око 10.000.000,00 РСД месечно, и то и у месецима ван грејне сезоне, када се гас уопште не испоручује Топлани? Заменик градоначелника је обећао да ићи у Београд, по том питању, и од тога, наравно, до данас ничег није било. Да ли је заменик градоначелника узео путни налог за службени пут у Београд где ће храбро и принципијелно, пред представницима Југоросгаса, бранити интересе грађана Ниша?

Тражимо од вас:

Да, коначно, постанете (оно што сада никако нисте постали) одговорна репрезентација нишког грађанства, које неће деловати према штетним налозима партија којима припадате.

Да не доносите одлуке о нечему са чиме нисте стварно упознати.

Да ставите ван снаге срамни и, по грађане Ниша, штетни предлог Решења Градског већа Града Ниша од 17. 9. 2015. којим се утврђује Предлог Одлуке о условима и начину производње, дистрибуције и снабдевања топлотном енергијом.

Да заштитите и Топлану и грађане Ниша од бахатог понашања руководства града и пословодства Топлане.

Да спречите безумно дизање цене грејања ради прикривања неспособности руководства града и пословодства Топлане.

Да наложите пословодству Топлане да јавно објави прецизну калкулацију цена. Шта се све, и у ком износу, налази у фиксном делу цене.

Да наложите пословодству Топлане да оптимизује број запослених, како се случај ЈКП Горице не би поновио. Та оптимизација мора бити објективна и видљива, а не фиктивна.

Да наложите представницима извршне градске власти и пословодству Топлане да започну конструктиван дијалог са Удружењем председника скупштина станара.

Да затражите одговорност Надзорног одбора Топлане што постигнуте договоре не поштује.

Да наложите представницима извршне градске власти и пословодству Топлане да поштују постигнуте договоре, а не да их, служећи се обманама и неистинама, лажно представљају или игноришу.

Да наложите чиновништву Топлане да престане са малтретирањем грађана који желе искључење са неразумно скупог централног грејања.

Да наложите чиновништву Топлане да престане са додатном пљачком грађана који подносе захтеве за искључење, која се огледа у сумануто високим ценама услуге у поступку искључења, која је, у ствари, багателно јефтина.

Да покренете поступак стварне ревизије пословања Топлане (партијско запошљавање, непотизам, социјално неодржива ценовна политика, нетранспарентан начин располагања финансијским средствима, укидање свих неоправданих трошкова изазваних из технолошким и организационим јавашлукук.

                 У Нишу,
  22. септембра 2015. године

      Удружење председника
    скупштина станара у Нишу


#   Београд   Градска топлана ЈКП   протест   партијско запошљавање   отворено писмо   Скупштина града Ниша   даљинско грејање   Удружење скупштина станара
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима