Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UPSS odbornicima: Građanima Niša, vašim poslodavcima, ćete i podnositi izveštaje...

rssBookmark and Share

Beograd 22.09.2015. Južna Srbija Info

Redakciji Južna Srbija Info i medijima u Nišu stiglo je otvoreno pismo Udruženja predsednika skupština stanara, koje će biti podeljeno odbornicima Skupštine grada Niša, pre početka sednice zakazane za 24.09.2015.

SG logo
SG logo

Pismo prenosimo u celosti.

OTVORENO PISMO ODBORNICAMA I ODBORNICIMA SKUPŠTINE GRADA NIŠA
(sednica SG, 24.09.2015)

Danas, kada odlučujete o sramnom predlogu Gradskog veća, želimo da vas podsetimo:
Odbornice i odbornici, vama su mandat poverili građani. Vaši poslodavci su građani.

JKP Gradska toplana je isključivo i neotuđivo vlasništvo građana Niša.
Radnici JKP Gradska toplana su radnici zaposleni kod vlasnika toplane, tj. poslodavca, tj. kod građana Niša.

Građanima Niša, vašim poslodavcima, ćete i podnositi izveštaje i račun o vašem radu.

Postavljamo vam ova pitanja:

-Kako je moguće da su prosečna primanja radnika Toplane mnogo veća od proseka primanja vlasnika Toplane?
-Kako mogu radnici Toplane da samovoljno, bez saglasnosti vlasnika Toplane, zapošljavaju koga i kad hoće?
-Kako je moguće da radnici Toplane ne žele da dostave vlasnicima toplane način na koji obračunavaju cenu svoje usluge, i šta sve ulazi u tu cenu?
-Kako je moguće da radnici Toplane ne uvažavaju predloge i naloge vlasnika Toplane?
-Danas, kada kada budete glasali o novim cenama Toplane, da li vas interesuje kako se do njih došlo ili je dovoljno da vam se naredi: „morate glasati za“?
-Da li odlučujete autonomno, slobodni od naloga političkih centara moći?
-Da li Vas interesuje zašto je fiksni deo 32,38 din/m2 a ne 474 din/m2 ili bilo koji drugi iznos?
-Da li vas interesuje zašto je fiksni deo 32,38 din/m2, a ne onoliki kako je dogovoreno sa predstavnicima Udruženja predsednika skupština stanara. Taj dogovor je i javno obnarodovan. Da li vas interesuje zašto se obmanjuje niška javnost?
-Da li Vas interesuje zašto se plaća „pristup sistemu za distribuciju Jugorosgas“ u proseku oko 10.000.000,00 RSD mesečno, i to i u mesecima van grejne sezone, kada se gas uopšte ne isporučuje Toplani? Zamenik gradonačelnika je obećao da ići u Beograd, po tom pitanju, i od toga, naravno, do danas ničeg nije bilo. Da li je zamenik gradonačelnika uzeo putni nalog za službeni put u Beograd gde će hrabro i principijelno, pred predstavnicima Jugorosgasa, braniti interese građana Niša?

Tražimo od vas:

Da, konačno, postanete (ono što sada nikako niste postali) odgovorna reprezentacija niškog građanstva, koje neće delovati prema štetnim nalozima partija kojima pripadate.

Da ne donosite odluke o nečemu sa čime niste stvarno upoznati.

Da stavite van snage sramni i, po građane Niša, štetni predlog Rešenja Gradskog veća Grada Niša od 17. 9. 2015. kojim se utvrđuje Predlog Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom.

Da zaštitite i Toplanu i građane Niša od bahatog ponašanja rukovodstva grada i poslovodstva Toplane.

Da sprečite bezumno dizanje cene grejanja radi prikrivanja nesposobnosti rukovodstva grada i poslovodstva Toplane.

Da naložite poslovodstvu Toplane da javno objavi preciznu kalkulaciju cena. Šta se sve, i u kom iznosu, nalazi u fiksnom delu cene.

Da naložite poslovodstvu Toplane da optimizuje broj zaposlenih, kako se slučaj JKP Gorice ne bi ponovio. Ta optimizacija mora biti objektivna i vidljiva, a ne fiktivna.

Da naložite predstavnicima izvršne gradske vlasti i poslovodstvu Toplane da započnu konstruktivan dijalog sa Udruženjem predsednika skupština stanara.

Da zatražite odgovornost Nadzornog odbora Toplane što postignute dogovore ne poštuje.

Da naložite predstavnicima izvršne gradske vlasti i poslovodstvu Toplane da poštuju postignute dogovore, a ne da ih, služeći se obmanama i neistinama, lažno predstavljaju ili ignorišu.

Da naložite činovništvu Toplane da prestane sa maltretiranjem građana koji žele isključenje sa nerazumno skupog centralnog grejanja.

Da naložite činovništvu Toplane da prestane sa dodatnom pljačkom građana koji podnose zahteve za isključenje, koja se ogleda u sumanuto visokim cenama usluge u postupku isključenja, koja je, u stvari, bagatelno jeftina.

Da pokrenete postupak stvarne revizije poslovanja Toplane (partijsko zapošljavanje, nepotizam, socijalno neodrživa cenovna politika, netransparentan način raspolaganja finansijskim sredstvima, ukidanje svih neopravdanih troškova izazvanih iz tehnološkim i organizacionim javašlukuk.

                 U Nišu,
  22. septembra 2015. godine

      Udruženje predsednika
    skupština stanara u Nišu


#   Beograd   Gradska toplana JKP   protest   partijsko zapošljavanje   otvoreno pismo   Skupština grada Niša   daljinsko grejanje   Udruženje skupština stanara
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima