Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада Србије по хитном поступку усвојила три медијска закона

rssBookmark and Share

28.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Штуро обавештење Владе која је усвојила и три медијска закона ! Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима.

Влада Србије по хитном поступку усвојила три медијска закона
Применом ових закона допринеће се, како се очекује, заштити јавног интереса грађана у сфери информисања, обезбеђивању медијских слобода и међународних стандарда у овој области.

Како новинари незванично сазнају  након потврђивања ових закона у Скупштини, неће више бити финансирања из буџета већ по пројектима. Изузетак су РТС и РТВ који ће се финансирати по старом принципу до 2016 године, када прелазе на ''терет грађана'' ?

Ови закони су упућени Скупштини Републике Србије на расправу по хитном поступку, наведено је у саопштењу.

Оно што изненађује медијске посленике је брзина, тј. хитност поступка  без  свеопште јавне расправе, која узгред речено и не би имала великог утицаја  у овом ''слепом'' праћењу Европе!


Скупштинска расправа о сету медијских закона у уторак 29. Јула

Нови сет медијских закона које је усвојила Влада Србије стигао је синоћ по хитном поступку у Скупштину и посланици Србије ће о њима расправљати у уторак, 29. јула. Пред посланицима ће се наћи сет медијских закона, Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима.

Остаје питање да ли ће Влада бити овако  ажурана и по другим питањима која се тичу  основног живота грађана Србије!?

 


#   РТС   Влада Републике Србије   медији   закони   Медијски закони   предлог закона
@rts_vesti @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима