Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Волонтери уређују своју средину

rssBookmark and Share

03.11.2010. НВО Кобра

Волонтерски центар из Ниша и неформална група Кобра из Доње Трнаве организовали су у недељу 31. октобра 2010. године једнодневну акцију у Доњој Трнави, са циљем активног учешћа младих у области очувања животне средине. У оквиру акције, чланови Волонтерског центра посетили су своје партнере, Кобре, у Доњој Трнави и заједно учествовали у уређивању фудбалског игралишта.

Волонтери уређују своју средину

Након успешне акције сређивања игралишта у Доњој Топоници волонтери окупљени око организације "Кобра" поново су показали како се воли своја животна средина.

Акција је саставни део заједничког пројекта Еколошки камп волонтера, који је подржала Светска банка, а пројекат се реализује од 1. августа 2010. године.

У оквиру пројекта, одржан је тренинг за младе у периоду од 27. до 29. августа у Установи за одмор и рекреацију деце у Липовцу. Осим волонтера Волонтерског центра из Ниша и Неформалне групе Кобра, учесници су били и млади из Дома за децу без родитељског старања „Душко Радовић“ и Удружења самохраних мајки из Ниша. Млади су имали прилике да се, кроз радионичарски рад, упознају са основним појмовима из области волонтеризма и омладинског активизма, екологије и заштите животне средине и акционог планирања. Циљ тренинга је био оснаживање младих да се активно укључе у решавање проблема у својој локалној заједници, који се односе на уређење и очување животног простора. Стечено знање и вештине примењују се кроз планирање и реализацију конкретних акција, јучерашњој у Доњој Трнави и предстојећој акцији у Нишу.

Завршна активност пројекта биће изложба фотографија свих активности, од 21-26. Децембра 2010. године у Европском кутку у Нишу. Пројекат „Еколошки камп волонтера“ се спроводи уз финансијску помоћ Светске банке.



Остале фотографије погледајте на фејсбук страници


#   волонтери   Кобра (орг)   фотографије   изложба фотографија   Светска банка   Душко Радовић
@GrupaKobra @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима