Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лончар тражи казне због дивљања у болници

rssBookmark and Share

Врање 21.09.2014. Танјуг

Mинистар здравља Златибор Лончар затражио jе од државних органа да се наjоштриjе санкционишу виновници инцидента на одељењу гинекологиjе у Здравственом центру Врање у коjем jе повређен дежурни лекар.

Лончар тражи казне због дивљања у болници

"Недопустиво jе да круг болнице буде полигон за испољавање наjпримитивниjег понашања, болнице мораjу да буду и остану оазе мира и место где се поштуjе мир пациjената и рад лекара", рекао jе Лончар, а саопштило Mинистарство здравља.

Лончар jе од државних органа затражио хитну реакциjу, како би се показала одлучност да се сличне ситуациjе неће толерисати.

"Незамисливо jе да се у круг болнице улази у алкохолисаном стању, а посебно физички се сукобљавати са обезбеђењем и дежурним медицинским особљем", оценио jе министар и додао да jе у кругу болница забрањена употреба аутомобилских сирена.

Врањска полициjа саопштила jе раниjе данас да ће поднети кривичну приjаву Oсновном jавном тужилаштву у Врању против две особе из тог града коjе су, како се сумња, поломиле стакло на улазним вратима Гинеколошког одељења Здравственог центра и повредиле радника обезбеђења.

Како се наводи у саопштењу ПУ Врање, сумња се да су осумњичени поломили стакло на улазним вратима Гинеколошког одељења и покушали да насилно уђу, у чему их jе спречио радник обезбеђења, коме су нанели повреде.

Полициjа jе, такође, поднела приjаву Прекршаjном суду против три особе коjе су испред Гинеколошког одељења реметиле jавни ред и мир виком и упућивањем увреда дежурном доктору.

Kако jе пренела Tелевизиjа Врање, инцидент се догодио 18. септембра око 19.30 кад jе група људи, незадовољних што им jе наплаћен улазак аутомобилом у болнички круг, поломила улазна врата и повредила радника обезбеђења.


#   Врање   болница   ПУ Врање   Златибор Лончар   казне
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима