Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић стигао у Загреб и одао пошту Николи Тесли

rssBookmark and Share

15.02.2015. Мондо, Јужна Србија Инфо

Премијер Србије Александар Вучић стигао је данас у Загреб где ће присуствовати инаугурацији председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић.

Вучић стигао у Загреб и одао пошту Николи Тесли

Премијер Србије је, по доласку у Загреб, положио цвеће на споменик Николи Тесли у центру хрватске престонице, где га је дочекао председник Српског националног већа Милорад Пуповац.

Вучићева посета има велики одјек у Загребу и сви хрватски медији извештавају о њој. Вучић је, како преноси index.hr, по доласку рекао је да је важно и за Хрватску и за Србију да гледају у будућност, а не да се стално враћају на оно што је било.

"Мислим да је важно и за Србију и за Хрватску да гледамо у будућност и да размислимо о томе шта ћемо радити у наредних пет, десет, двадесет година а не само о томе што је било пре пет, десет или двадесет година", рекао је Вучић за Хину.

Вучић ће присуствовати Светој архијерејској литургији у Саборном храму Преображења господњег коју служи митрополит загребачко-љубљански Порфирије, а затим ће имати састанак са митрополитом Порфиријем и Пуповцем.

Вучић ће потом присуствовати инаугурацији председнице Хрватске.

 


#   Александар Вучић   споменик   посета   Колинда Грабар Китановић   Загреб   инаугурација   Никола Тесла
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима