Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики стручњак и хуманиста проф. др Даница Грујичић посетила Клинички центар Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 20.01.2018. Јужна Србија Инфо

Само месец дана након отварања нове зграде Клиничког центра Ниш, један од најбољих неурохируга у земљи и региону, начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије, проф. др Даница Грујичић, обишла је све Клинике и Центре у простору нове зграде, који је оценила као „врхунски и светски и као нешто, на чему би многе болнице на Западу могле да завиде Нишу и југу Србије“.

Велики стручњак и хуманиста проф. др Даница Грујичић посетила Клинички центар Ниш

Осим тога, као председница Комисије за увођење нових здравствених технологија при Министарству здравља, гошћа нишког Клиничког центра обећала је помоћ у том смислу, али и када је реч о набавци још нове опреме, те ће Клиника за неурохиругију, захваљујући доброј сарадњи Управе ове здравствене установе и ресорног Министарства, већ за који дан добити још један, нови, дугоочекивани Кјуза апарат, неопходан за извођење неурохируршких захвата.

Проф.др Грујичић потрудила се да осим дела зграде у којој се налазе најсавременији дијагностички апарати, Ургентни центар и Операциони блок са интензивним негама, обиђе и део нове зграде у којој је смештен стационар, након чега, уважено име у свету медицине, пре свега неурохирургије, није крила своје импресије.

- Ја сам толико срећна и одушевљена да данас ништа не може да ми скине осмех с лица, јер су југ Србије, пацијенти али и моје колеге заслужили да имају једну медицинску установу, од које се заиста ни Њујорк, ни Париз ни Москва, ни било који град у свету не би постидели и не причам само о простору већ и о опреми која је најсавременија, а с обзиром на то да сам видела све, посебно ме одушевило то што у Интензивним негама поред сваког кревета имају респиратор, мониторе, инфузионе пумпе и сву пратећу опрему, све оно о чему ми у КЦС можемо само да сањамо, истакла је начелница Одељења за неуроонкологију КЦС-а. 

Проф.др Грујичић оценила је да је, поред већ постојећих квалитетних лекара и особља који раде, свакако потребно зановити кадар и упослити младе лекаре који ће учити поред старијих колега, те је обећала и да ће такав предлог дати надлежнима у Министарству здравља. 

- Ја сам презадовољна условима које сада имају пацијенти и ми смо у Београду знали увек да Ниш има кадровски капацитет и да може да решава проблеме, али сам сада готово сигурна да ће они надаље моћи гда реше готово све, наравно постоји увек онај мали постотак у који спадају најкомпликованије процедуре посебно када су мали пацијенти у питању, који морају да буду збринути у престоници, али је ово сада и више него условно за све, тврди проф. др Грујичић.

Осим овога, са надлежнима из Управе договрене су и неке нове процедуре које ће се радити у КЦ Ниш, али и одређене организационе промене приликом збрињавања деце која спадају у неурохируршке пацијенте. 

И доц.др Весна Николов, директорка Клинике за неурохиругију изразила је одушевљење новим простором у који је Клиника пресељена.

- Све већи број операција ћемо радити јер имамо фантастичну опрему и довољно простора да решавамо све проблеме, тако да ћемо само наставити да развијамо и унапређујемо наше знање, а знам да ћемо имати помоћ свих надлежних, изјавила је она.

И челници Управе нишког Клиничког центра нису крили задовољство због ове важне посете, која је, како наводе, свакако била добра у смислу свих измена које би требало да следе, а које је предложила проф.др Даница Грујичић.

- Свима је драго што смо имали прилике да је угостимо и одлично је што смо добили одређене сугестије, када је реч о неурохирушким операцијама код деце, које смо свакако прихватили и на којима ћемо радити, а свакако могу да кажем да смо се сви потпуно уклопили и адаптирали новом простору, капацитети су готово пуни и радимо све процедуре које су планиране, те смо и поносни на све оно што смо дбили и ми, али и југоисток и југ наше земље, рекао је проф.др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и помоћник генералног директора КЦ Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   онкологија  Клиника за неурохирургију  Нови Клинички центар  Др Даница Грујичић  неуроонкологија
@DanaGrujicic @
[ Додај коментар ]