Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki stručnjak i humanista prof. dr Danica Grujičić posetila Klinički centar Niš

rssBookmark and Share

Niš 20.01.2018. Južna Srbija Info

Samo mesec dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, jedan od najboljih neurohiruga u zemlji i regionu, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, prof. dr Danica Grujičić, obišla je sve Klinike i Centre u prostoru nove zgrade, koji je ocenila kao „vrhunski i svetski i kao nešto, na čemu bi mnoge bolnice na Zapadu mogle da zavide Nišu i jugu Srbije“.

Veliki stručnjak i humanista prof. dr Danica Grujičić posetila Klinički centar Niš

Osim toga, kao predsednica Komisije za uvođenje novih zdravstvenih tehnologija pri Ministarstvu zdravlja, gošća niškog Kliničkog centra obećala je pomoć u tom smislu, ali i kada je reč o nabavci još nove opreme, te će Klinika za neurohirugiju, zahvaljujući dobroj saradnji Uprave ove zdravstvene ustanove i resornog Ministarstva, već za koji dan dobiti još jedan, novi, dugoočekivani Kjuza aparat, neophodan za izvođenje neurohirurških zahvata.

Prof.dr Grujičić potrudila se da osim dela zgrade u kojoj se nalaze najsavremeniji dijagnostički aparati, Urgentni centar i Operacioni blok sa intenzivnim negama, obiđe i deo nove zgrade u kojoj je smešten stacionar, nakon čega, uvaženo ime u svetu medicine, pre svega neurohirurgije, nije krila svoje impresije.

- Ja sam toliko srećna i oduševljena da danas ništa ne može da mi skine osmeh s lica, jer su jug Srbije, pacijenti ali i moje kolege zaslužili da imaju jednu medicinsku ustanovu, od koje se zaista ni Njujork, ni Pariz ni Moskva, ni bilo koji grad u svetu ne bi postideli i ne pričam samo o prostoru već i o opremi koja je najsavremenija, a s obzirom na to da sam videla sve, posebno me oduševilo to što u Intenzivnim negama pored svakog kreveta imaju respirator, monitore, infuzione pumpe i svu prateću opremu, sve ono o čemu mi u KCS možemo samo da sanjamo, istakla je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju KCS-a. 

Prof.dr Grujičić ocenila je da je, pored već postojećih kvalitetnih lekara i osoblja koji rade, svakako potrebno zanoviti kadar i uposliti mlade lekare koji će učiti pored starijih kolega, te je obećala i da će takav predlog dati nadležnima u Ministarstvu zdravlja. 

- Ja sam prezadovoljna uslovima koje sada imaju pacijenti i mi smo u Beogradu znali uvek da Niš ima kadrovski kapacitet i da može da rešava probleme, ali sam sada gotovo sigurna da će oni nadalje moći gda reše gotovo sve, naravno postoji uvek onaj mali postotak u koji spadaju najkomplikovanije procedure posebno kada su mali pacijenti u pitanju, koji moraju da budu zbrinuti u prestonici, ali je ovo sada i više nego uslovno za sve, tvrdi prof. dr Grujičić.

Osim ovoga, sa nadležnima iz Uprave dogovrene su i neke nove procedure koje će se raditi u KC Niš, ali i određene organizacione promene prilikom zbrinjavanja dece koja spadaju u neurohirurške pacijente. 

I doc.dr Vesna Nikolov, direktorka Klinike za neurohirugiju izrazila je oduševljenje novim prostorom u koji je Klinika preseljena.

- Sve veći broj operacija ćemo raditi jer imamo fantastičnu opremu i dovoljno prostora da rešavamo sve probleme, tako da ćemo samo nastaviti da razvijamo i unapređujemo naše znanje, a znam da ćemo imati pomoć svih nadležnih, izjavila je ona.

I čelnici Uprave niškog Kliničkog centra nisu krili zadovoljstvo zbog ove važne posete, koja je, kako navode, svakako bila dobra u smislu svih izmena koje bi trebalo da slede, a koje je predložila prof.dr Danica Grujičić.

- Svima je drago što smo imali prilike da je ugostimo i odlično je što smo dobili određene sugestije, kada je reč o neurohiruškim operacijama kod dece, koje smo svakako prihvatili i na kojima ćemo raditi, a svakako mogu da kažem da smo se svi potpuno uklopili i adaptirali novom prostoru, kapaciteti su gotovo puni i radimo sve procedure koje su planirane, te smo i ponosni na sve ono što smo dbili i mi, ali i jugoistok i jug naše zemlje, rekao je prof.dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i pomoćnik generalnog direktora KC Niš.

Komentara: 0


#   Niš   onkologija  Klinika za neurohirurgiju  Novi Klinički centar  Dr Danica Grujičić  neuroonkologija
@DanaGrujicic @
[ Dodaj komentar ]