Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Дом здравља Ниш: Почела вакцинација против сезонског грипаВојнa болницa Ниш добила нови мултислајсни скенерСтипедније за талентоване спортисте у НишуАРТ-ФЕСТ, фестивал филмова о уметности и уметницимаГрадска општина Медијана позива родитеље са више деце да се јаве: Колица за тројке бесплатно на коришћење!Нови почетак - нови студенти на нишком ДИФ-у: Свечана додела индекса и почетак школске године 2022/2023У Нишу обележен Светски дан туризма промоцијом вина града Ниша


До краја дана променљиво облачно и топло, понегде са краткотрајном кишом, после подне у Војводини и са локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, на планинама повремено и јак.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, интензивним радом, расветили су тешку крађу и, по налогу Вишег и Основног јавног тужилаштва у Врању, поднеће кривичну пријаву против мушкараца старости 18, 17 и 16 година из овог града, због постојања основа сумње да су извршили ово кривично дело.
Прошлог четвртка је у Куршумлији потписан уговор између Министарства за заштиту животне средине и Општине Куршумлија о донацији камиона ауто смећара шасије марке DAF са надоградњом за превоз смећа запремине 16 m3.
Проф. др Тамара Миленковић Керковић на Округлом столу поводом Дана права јавности да зна, позвала је грађане да се укључе и помогну народним посланицима да контролишу Владу, министре и органе јавне власти, пише у делу саопштења.
Министар Мали је рекао да ће без обзира на отежавајуће околности, наши најстарији суграђани моћи да очекују повећање пензија од 1. новембра од девет одсто, а од 1. јануара наредне године од 12 одсто.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 28.август 2022. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
На промоцији су учествовале три винарије из нишког краја – Вински подрум "Малча", винарија "Изба Јовановић" и винарија "100 жена", које су на недавно одржаном сајму вина у Београду "Wine vision by Open Balkan“ освојиле награде и медаље.
Талентованим спортистима подељене су стипендије за 2022. годину као подстицај њиховом даљем усавршавању и припремама за такмичења на којима су у претходном периоду већ постизали запажене резултате.
УГ "Центар за герилски филм", Београд, Нишки културни центар, Министарство културе и информисања Републике Србије, организују АРТ-ФЕСТ, фестивал филмова о уметности и уметницима. АРТ-ФЕСТ, фестивал филмова о уметности и уметницима
Поводом обележавања Светског дана срца, у организацији Црвеног крста Прокупље и Дома здравља, у центру града је спроведена акција бесплатног превентивног прегледа, током које су грађани могли да провере своје здравстено стање.
Најављени и помало неспретно отказанконцерт бенда ПАРТИБРЕЈКЕРС у Нишу за петак, 23.септембра у Бановини отказан је због болести фронтемена Зорана Костића Цанета, саопштили су организатори.
Град Ниш организује Инфо дан поводом објављеног Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде у 2022. години.
Поводом навода у јавности о боравку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски у Бриселу и седишту Курске облати у Русији у „исто време“, а у циљу истинитог информисања јавности, редакција Јужне Србије Инфо је контактира градоначелницу да појасни информације које су претходних дана пласирали поједини опозициони медији.
Нишки наступ групе Партибрејкерс који је требало да буде одржан вечерас од 21 час у дворишту Бановине је отказан, без званичног саопштења. Да забуна буде већа и не баш духовита, на вратима је остављен натпис као са приручне пијачне тезге.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима