Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЈКП Медиана: Јавни тоалети као апотеке!

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2015. М.С. Нишке Вести, Јужна Србија Инфо

Тренутно у Нишу ради свих шест јавних тоалета. Од септембра лане прави понос ЈКП “Медиана” је јавни WЦ у тврђави, који још увек изгледа онако како треба да изгледа. Новина у пословању овог јавног предузећа су и организована дежурства у јавном тоалету испод моста код Тврђаве који од пре недељу дана ради нон-стоп пуних 24 сата.

Фото: Нишке Вести
Фото: Нишке Вести

Последњих година ретко да су сва шест WЦ у граду на Нишави била исправна. Иако су само три реновирана, сви што је најбитније раде.табла

Септембра прошле године почео је са радом реновирани тоалет у Тврђави, а за радове је град издвојио више од шест милиона динара. Сама локација веома битна за град и туристе који у великом броју шетају Тврђавом ако ту рачунамо и Нишлије који са децом доста времена проведу управо међ нишким зидинама. Данас овај тоалет изгледа као првог дана после реновирања. Радно време тоалета је од 7 до 23 сата.

Љуборад Стевановић из Јавно-комуналног предузећа “Медиана”, који брине о одржавању хигијене граду за Нишке Вести каже: “Управо тоалет у Тврђави сам обишао пре два дана, веома сам задовољан како он изгледа, лепо је и чисто као у апотеци. Волео би да тако и остане и да ми Нишлије сачувамо ово место као нешто што свима нама треба и мора да изгледа и буде чисто. За овакву слику одговорни смо сви.”Сцреенсхот 2

По неким ранијим проценама Нишу је потребно барем још четири јавна тоалета. Дирекција за изградњу града има обавезу инвестиционог одржавања а ЈКП “Медиана” је задужена само за одржавање хигијене.

Тренутно раде WЦ у Тврђави, на Тргу краља Александра, у Нишкој Бањи, Чаиру, код Позоришта а тоалет испод моста код Тврђаве од пре недељу дана има пуно радно време од 24 сата.

Коментара: 0


#   Ниш   Медиана ЈКП   тоалет   Дирекција за изградњу   Нишке вести   24 сата     радно време   Љуборад Стевановић
@


 


[ Додај коментар ]