Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlične ideje za uređenje potkrovlja

Bookmark and Share

04.07.2018. Nikola Stojanović

Veoma zanimljiva prostorija i još više izazovna za uređenje, jeste potkrovlje svakog doma. Samo po sebi, ono predstavlja prostoriju koja je nastala kao ideja da se iskoristi svaka mogućnost jedne kuće, da ne bude prostora koji bi bio neiskorišćen i koji bi apsolutno bio prazan.

Uredjenje potkrovlja
Uredjenje potkrovlja

Veoma zanimljiva prostorija i još više izazovna za uređenje, jeste potkrovlje svakog doma. Samo po sebi, ono predstavlja prostoriju koja je nastala kao ideja da se iskoristi svaka mogućnost jedne kuće, da ne bude prostora koji bi bio neiskorišćen i koji bi apsolutno bio prazan. Zato i postoji mnogo saveta za uređenje enterijera potkrovlja, jer i pored svega, potkrovlja su sve više popularna kao odabir i za stanove, te uopšte za životni prostor, za decu, bračne parove i celokupne porodice. Ukoliko imate jedno potkrovlje, manje ili veće, koje vas čeka dag a uredite i dekorišete, tako da sasvim iskoristite njegov prostor i njegove mogućnosti, evo nekoliko praktičnih i verovatno zanimljivih saveta.

Nameštaj po meri

Kakos u potkrovlja uvek specifična, ne podležu merama nekim koje su standardne za gradnju, tako I retko kada odgovara nameštaj koji možete kupiti gotov u radnjama i salonima. Zbog toga, najbolja odluka jested a pronađete nekoga ko će za vaše potkrovlje uraditi nameštaj po meri, tako da vam sasvim iskoristi svaki ćošak, zid, a da sve bude u skladu sa kosinama, kraćim zidovima, kosim plafonima i svim ostalim specifičnostima ove prostorije. Ovo posebno kao važan savet važi za izradu ormara i nekih polica, koje će najbolje biti kada se urade po meri.

Nosači za televizore

Jedna od stvari koju ćete voleti sigurno da iskoristite u uređenju enterijera potkrovlja jesu nosači za televizore. Nebitno da li imate prostora za police ili komode, nosači za televizore će vam najpre omogućiti da prostor sačuvate za nešto drugo, a osim toga, TV će vam biti na njemu poput neke slike koju biste možda stavili. Osim toga, ceo zid možete da opremite nekim šarama, nekim natpisima, radom, tako da se televizor sasvim uklopi u celu priču, a na kraju će vam nosač za televizor omogućiti da sve završite veoma lako i uspešno. Na ovom linku https://www.velteh.rs/catalog/nosaci-za-televizore-25 možete pronaći sve vrste nosača koji će se sigurno uklopiti u vaš mali enterijer.

Boje

Jedna od prednosti svakog potkrovlja jeste činjenica da niste ograničeni izborom boja. Dok će većinom za sve ostale prostorije saveti ići u pravcu što svetlijih boja, kako ne biste “zatvorili” prostor, kako ga ne biste skratili vizuelno, to za potkrovlje ne važi. Možete da se igrate bojama, njihovim nijansama, njihovim kombinacijama, jer sigurno nećete nigde pogrešiti. Možete da zidove okrečite u različite boje, da koristite tamne boje, jer ćete imati više krovnih prozora koji u ogromnoj meri pružaju dotok dnevne svetlosti, u čemu se najbolje ogleda prednost potkrovlja.

Pruge

Kada smo već kod boja zidova i krečenja, jedan veoma dobar savet jested a iskoristite vertikalne pruge. Kako svako potkrovlje zbog kosine krova ima jedan zid koji je prilično nizak, dobro je vizuelno ga produžiti, pa ćete to najbolje postići vertikalnim prugama i kombinacijom dve boje prilikom krečenja.

Grede

Mnoga potkrovlja imaju do plafona velike grede, koje možete da iskoristite kao veoma dobar dekor u celom potkrovlju. Najpre, možete ih obložiti drvetom kakvo vam odgovara, što važi I za njegovu boju. Možete ih iskoristiti kako biste okačili neke zanimljivosti ili kako biste sproveli rasvetu kakva je sad sve češća u modernom uređenju, a koja podseća na industrijski način uređenja jedne prostorije. Bitno je samo da ih iskoristite u potpunosti, te sve mogućnosti koje vam daju.
 

Komentara: 0


#   saveti   uređenje   prostorije   enterijer   građevinarstvo
@


 


[ Dodaj komentar ]