Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

U novom Kliničkom centru urađena prva operacija na „Kjuza“ aparatuPrijem u Medijani za Nikolu Đorđevića koji je na Badnje veče spasio porodicu iz požaraZavršene prilazne saobraćajnice pored fabrike “Cumtobel”Dodeljena priznanja „Ekran“ televizijskim novinarimaNovica Veličković o peharu: Igrači Partizana nemaju veze s timPeglana kobasica u najužem izboru akcije “Najbolje iz Srbije” – glasanje do 28. februaraPočele provere: Stanari, jeste li se registrovali


U Svečanoj sali grada Leskovca, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor preduzeća „Metroparkring“ Stevan Ranković potpisali su treći aneks ugovora, kojim se predviđa da se 50% od prodatih parking karata sliva u gradsku kasu, umesto dosadašnjih 30%, odnosno 10% koliko je predviđao prvobitno potpisan ugovor 2009. godine.
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su 15 graničnih policajaca iz Dimitrovgrada, jednog carinika i još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje mita, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Gradska opština Medijana priredila je prijem za Nikolu Đorđevića, koji ima samo 14 godina, ali iza njega stoji veliko delo. Ovaj mladi Nišlija je na Badnje veče prošle godine iz požara spasio majku i brata i sačuvao celu imovinu porodice, u Ulici vojvode Tankosića u Nišu.
U proteklom periodu, u prostorije Demokratske stranke u Nišu, kao i u kancelariji odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Grada Niša, javilo se oko 40-ak građana sa konkretnim primedbama na česte izmene planova generalne regulacije, u ovom slučaju područja Gradske opštine Medijana, kažu u GrO DS-a u Nišu.
Na jučerašnjoj konferenciji za štampu u novotvorenoj nemačkoj fabrici autodelova „Leoni“ u Nišu novinarima svih mediskih kuća i glasila iz južne Srbije obratio se direktor Leonija u Srbiji Klemens Saks.
Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović razgovarali su juče o daljiim ulaganjima u ovaj deo Srbije.
Turistička organizacija Niš učestvuje na 40-tom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22 do 25. februara, 2018. Grad Niš i Niška Banja će predstaviti svoji bogatu ponudu.
Zastava Gradske opšrine Palilula zavijorila se na najvišem planinskom vrhu Balkana.
Gitarista Marko Radojković, održaće solistički koncert u utorak, 27. februar 2018. u maloj sala Niškog kulturnog centra.
Nakon tronedeljne obuke specijalista neurohirugije, na novom „Kjuza“ aparatu koji je, zahvaljujući angažovanju Ministarstvu zdravlja i ministra Zlatibora Lončara, dat na korišćenje niškom Kliničkom centru u naredna četiri meseca, u novoj neurohirurškoj sali, danas su urađene i prve operacije.
U Pensilvaniji nalazi se polje prekriveno čudnim stenama nepoznatog porekla. Nepoznatog zato što iznad njih nema više tačke s koje su mogle da se skotrljaju. Dodatnu i veću misteriju čine zvuci, koje stene proizvode.
Jubilarni deseti "Sajam zapošljavanja" održaće se u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, 5. i 6. marta 2018. godine.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Priča sa Fejsbuk profila jednog Kruševljanina govori o stanju u ovom gradu, ali i u celoj Srbiji. Lokalni moćnici puni para, kojima niko ništa ne može.