Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Odakle 37 listića više u glasačkoj kutiji na izborima za delegate Komore medicinskih sestra u Nišu?Gradski većnik Miloš Milošević podneo ostavkuPočeo "Medijana fest", zvezda večeri Boris RežakVesela žurka kućnih ljubimaca na Čairu (FOTO)Mladić poginuo nakon udarca voza u traktorsku prikolicu"Veseli Romi" od orkestra i čuvenog "Robot kola", do udruženja koje čuva sećanje na Šabana Bajramovića (VIDEO)Niški odbornici odlučili, niški aerodrom prelazi u vlasništvo države


Centralna izborna komisija naložila je ponavljanje izbora i imenovanje predsednika i zamenika novog biračkog odbora za biračko mesto 80 Medijana u Nišu zbog utvrđenih nepravilnosti, a na predlog Izvršnh odbora ogranaka KMSZTS.
Carinici su u saradnji sa policijom 21. juna 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili 12.000 neprijavljenih evra i manju količinu kokaina, dok su na ulazu železničke stanice u Preševu u praznim kupeima otkrili rezani duvan bez vlasnika.
Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu završeno je prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita za školsku 2018/2019. godinu,a polaganje počinje danas i završava se 29.juna prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi.
Miloš Bošković bivši poslanik "Dosta je bilo" i Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, obojica predstavnici protesta ispred Inicijative "Ne damo niški aerodrom", najavili su danas, nakon odluke niških odbornika da podrže odluku Gradskog veća o stupanju Aerodroma državi, da će rešenje tražiti na sudu.
Programom lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu predviđeno je 39 miliona 362 hiljade dinara za podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća, kaže Mihajlo Zdravković, gradski većnik, a ovu odluku je podržalo i Gradsko veće.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 24. juni 2018. godine.
Rumunska državna televizija (TVR) koja danas boravi u Nišu, ovih dana snima dokumentarni film o Srbiji, koji ima za cilj da predstavi i upozna tamošnju javnost, pre svega o turističkim potencijalima naše zemlje.
U organizaciji Planinarskog saveza Srbije i planinarskih klubova "Brđanka" iz Aleksinca i "Ozren" iz Sokobanje, u Lipovcu podno planine Ozren, sa oko 500 učesnika, održani su Dani planinara Srbije.
Turistička organizacija opštine Kuršumlija uz podršku lokalne samouprave i AD „Planinka“ 21. juna u restoranu „Evropa“, otvorila je izložbu fotografija sa Međunarodne foto-kolonije „ĐAVOLjA VAROŠ“.
Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju udvostručiće se broj dnevnih operacija, zahvaljujući donaciji američke vojske u vrednosti od 400.000 evra.
Grupa „Garavi sokak“ nastupila je u nastavku Medijaninog kulturnog leta u Parku Svetog Save i prilično zagrejala prohladno junsko veče. Skoro dva sata neprestanog nastupa po vedrim nebom obeležile su dobro poznate pesme „Skeledžija“, „Neko, neko ko je daleko...“ , „Biće bolje ako budeš tu“...i druge.
Saradnjom Odeljenja za zaštitu životne sredine, Javno komunalnog preduzeća Komunalac, kompanije Por Verner Veber i Komunalne policije juče je organizovana akcija uređenja prostora oko kanjona reke Vučjanke.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Traže se alternative kako za grejanje životnog i poslovnog prostora, tako i za hlađanje, a da se pritom korisnicima ponudi efikasno i ekonomično rešenje. Naučnici uspevaju da pronađu načine kako da potrošačima ponude energetski efikasne sistema grejanja, a to prepoznaju i proizvođači koji se rado upustaju u poslovne poduhvate.