Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клеменс Сакс: У "Леонију" ће радити укупно десет хиљада људи

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2018. Јужна Србија Инфо

На јучерашњој конференцији за штампу у новотвореној немачкој фабрици аутоделова „Леони“ у Нишу новинарима свих медиских кућа и гласила из јужне Србије обратио се директор Леонија у Србији Клеменс Сакс.

Фото: prokuplje.org.rs
Фото: prokuplje.org.rs

-Ми данас запошљавамо 86 000 радника и са годишњим приходом од 4,9 милијарди евра заузимамо високо четврто место у свету, рекао је директор и додао да ауто делове данас производе за све најпознатрије проитвођаче аутомобила у свету и имају тржиште на готово свим континентима, Азији, Европи, и северној Африци.

-До сада смо у Србији запослили 5 835 радника а планирамо да запошњавамо и даље јер смо схварили од колике је то важности пре свега за младе људе који захваљујући томе што су нашли посао сада могу и да формирају породице , казао је Сакс и истакао да је до сада у фабрикама „Леони“ склопљено више од стотину бракова између младих који су се упознали у њиховим производним погонима. Он је такође истакао да ова компанија поклања велику пажњу социјалном и здравственом статусу запослених и исто тако брине и о њиховим породицама и деци .

-Наши планови су велики и амбициозни тако ове године планирамо почетак изградње још једне, четврте фабрике Леони у Србији. Та фабрика ће бити у Краљеву, простираће се на 55 000 квадратних метара и запошљаваће око 5 000 радника, што ће бити и највећи број запослених до сада , истакао је Сакс. Он је подвукао да ће остварењем тог плана „Леони“ запослити укупно 10 000 људи у чертири фабрике у Србији.

Коментара: 0


#   Ниш   Леони   запослење  Клемес Сакс
@
[ Додај коментар ]