Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медијски садржаји обликовани за потпун доживљај свих чула

Bookmark and Share

13.06.2022. Зорана Петронијевић

Пласирање вести врши се различитим каналима комуникација и допирања до значајног дела публике на одређеној територији.

Илустрација
Илустрација

Циљ медијских кућа јесте да освоје што већу подршку јавности, а то могу једино објављивањем тачних и истинитих, ажурних и потпуних информација. Данашње медијске куће комбинују различите начине за пласирање вести дана, недеље и месеца, како би били што више преферирани од стране публике. 
Најновије вести могу се прочитати у дневној или недељној штампи, магазинима, затим слушати на омиљеној радио станици са локалном, регионалном и националном фреквенцијом, као и путем телевизијског програма и незаобилазних интернет извора. Вести онлине мреже иновативан су и модеран начин оглашавања у јавности, на начин да информације проналазе најкраћи пут до посетилаца интернета, пре него да их они претражују на глобалној платформи.


Квалитет, дизајн и ажурност садржаја вести онлине мреже – за максимални доживљај


Вести онлине платформе дизајнирају се уз употребу интернет алата и ресурса, као иновација електронских медија у комбинацији са достигнућима информационих технологија. За разлику од „опиљивих“ вести дана у дневној штампи, интернет омогућава вишедимензионални приказ на дохват руке, као и истовремено читање, гледање, слушање, праћење, чак и дељење садржаја на другим адресама. Најновије вести на интернету као својство имају квалитет презентовања, док сама разолуција приказивања зависи од уређаја који се користи. 
Наравно, модерне апликације за савремене мобилне телефоне дизајниране су на начин да медијски портали имају идентичну прегледност без обзира на уређај са којих се вести прегледају, прате и деле на друге адресе. Све вести дана у онлине свету постављају се потпуно ажурно, што значи непосредно након догађаја. То омогућава да јавност сазна актуелности и новости одмах након што су објављене, без чекања сатнице емисије, примерка новина на киосцима, као и програма радио станица. 


Доступност и лакоћа проналажења вести удобно – за информисање „из фотеље“


Интернет је база података која је данас преплављена информацијама које потичу из различитих извора. Медијски портали имају кредибилитет јер пласирају вести дана које су проверене, тачне и потпуне, без икаквих самосталних закључака. Уз то, благовременост и ажурност подразумева да све вести морају бити свакодневно пласиране, у складу са токовима и дешавањима, као и актуелностима. Све вести онлине мреже су лако доступне – могу се пронаћи уношењем кључних речи и фраза у интернет претраживач, на порталима, другим страницама и друштвеним мрежама. 
Удобност прегледања најновије вести уз употребу модерних рачунара и телефона обезбеђује информисаност на било којем месту и без обзира на доба дана и вечери. „Из фотеље“ могу се добити све потребне чињенице вести, прелиставањем новости на друштвеним мрежама, као и уз апликације медијских портала. Право време за паузу, одмор и релаксацију, отклањање стреса и опуштање, може да буде тренутак праћења најновије вести путем интернета. Уз отворен „вифи“ сигнал, вести онлине платформе су чак свима потпуно бесплатне, лако доступне и прегледне на свим уређајима. 
Праћење вести дана на интернету обезбеђује комфор, лежерност и удобност, зато што се сви токови и информације могу сазнати са било које локације, удаљености и у које год доба дана и ноћи. Најновије вести садрже текст, илустрације, видео и аудио записе, као и везе ка другим адресама, што их чини апсолутним доживљајем за сва чула. 
 


#   интернет   медији   Вести
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима