Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medijski sadržaji oblikovani za potpun doživljaj svih čula

Bookmark and Share

13.06.2022. Zorana Petronijević

Plasiranje vesti vrši se različitim kanalima komunikacija i dopiranja do značajnog dela publike na određenoj teritoriji.

Ilustracija
Ilustracija

Cilj medijskih kuća jeste da osvoje što veću podršku javnosti, a to mogu jedino objavljivanjem tačnih i istinitih, ažurnih i potpunih informacija. Današnje medijske kuće kombinuju različite načine za plasiranje vesti dana, nedelje i meseca, kako bi bili što više preferirani od strane publike. 
Najnovije vesti mogu se pročitati u dnevnoj ili nedeljnoj štampi, magazinima, zatim slušati na omiljenoj radio stanici sa lokalnom, regionalnom i nacionalnom frekvencijom, kao i putem televizijskog programa i nezaobilaznih internet izvora. Vesti online mreže inovativan su i moderan način oglašavanja u javnosti, na način da informacije pronalaze najkraći put do posetilaca interneta, pre nego da ih oni pretražuju na globalnoj platformi.


Kvalitet, dizajn i ažurnost sadržaja vesti online mreže – za maksimalni doživljaj


Vesti online platforme dizajniraju se uz upotrebu internet alata i resursa, kao inovacija elektronskih medija u kombinaciji sa dostignućima informacionih tehnologija. Za razliku od „opiljivih“ vesti dana u dnevnoj štampi, internet omogućava višedimenzionalni prikaz na dohvat ruke, kao i istovremeno čitanje, gledanje, slušanje, praćenje, čak i deljenje sadržaja na drugim adresama. Najnovije vesti na internetu kao svojstvo imaju kvalitet prezentovanja, dok sama razolucija prikazivanja zavisi od uređaja koji se koristi. 
Naravno, moderne aplikacije za savremene mobilne telefone dizajnirane su na način da medijski portali imaju identičnu preglednost bez obzira na uređaj sa kojih se vesti pregledaju, prate i dele na druge adrese. Sve vesti dana u online svetu postavljaju se potpuno ažurno, što znači neposredno nakon događaja. To omogućava da javnost sazna aktuelnosti i novosti odmah nakon što su objavljene, bez čekanja satnice emisije, primerka novina na kioscima, kao i programa radio stanica. 


Dostupnost i lakoća pronalaženja vesti udobno – za informisanje „iz fotelje“


Internet je baza podataka koja je danas preplavljena informacijama koje potiču iz različitih izvora. Medijski portali imaju kredibilitet jer plasiraju vesti dana koje su proverene, tačne i potpune, bez ikakvih samostalnih zaključaka. Uz to, blagovremenost i ažurnost podrazumeva da sve vesti moraju biti svakodnevno plasirane, u skladu sa tokovima i dešavanjima, kao i aktuelnostima. Sve vesti online mreže su lako dostupne – mogu se pronaći unošenjem ključnih reči i fraza u internet pretraživač, na portalima, drugim stranicama i društvenim mrežama. 
Udobnost pregledanja najnovije vesti uz upotrebu modernih računara i telefona obezbeđuje informisanost na bilo kojem mestu i bez obzira na doba dana i večeri. „Iz fotelje“ mogu se dobiti sve potrebne činjenice vesti, prelistavanjem novosti na društvenim mrežama, kao i uz aplikacije medijskih portala. Pravo vreme za pauzu, odmor i relaksaciju, otklanjanje stresa i opuštanje, može da bude trenutak praćenja najnovije vesti putem interneta. Uz otvoren „vifi“ signal, vesti online platforme su čak svima potpuno besplatne, lako dostupne i pregledne na svim uređajima. 
Praćenje vesti dana na internetu obezbeđuje komfor, ležernost i udobnost, zato što se svi tokovi i informacije mogu saznati sa bilo koje lokacije, udaljenosti i u koje god doba dana i noći. Najnovije vesti sadrže tekst, ilustracije, video i audio zapise, kao i veze ka drugim adresama, što ih čini apsolutnim doživljajem za sva čula. 
 


#   internet   mediji   Vesti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima