Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мерошина: Дом здравља у блокади

rssBookmark and Share

Мерошина 04.03.2015. Јужна Србија Инфо

Тешко финансијско стање Дома здравља у Мерошини, довело је до смене директорке, која је ту функцију обављала само месец дана.

Мерошина: Дом здравља у блокади

"Разлог за смену Душице Милорадовић (бивша директорка), је искључиво "техничке природе". Она се  једноставно није снашла у свом послу, у односу са запосленима, у односу са Републичким фондом за здравствено осигурање. Ту заиста нема никаве политике", изјавио Бојан Нешић, председник општине Мерошина.

"Ми помажемо колико можемо, али Општина није у обевези да финансира", додао је Нешић.

Душица Милорадовић, каже да не зна тачан разлог њене смене,  док нова, в.д. директорка Наташа Илић, истиче, да свакако треба побољшати однос између општине и дома здравља.

У читаву причу умешала се бивша председница општине Мерошина, Сања Стајић, иначе неуговорено запослена као лекар у овој установи.

Стајић, је самој себи издејствовала запослење за време њеног мандата као председник општине Мерошина, међутим тај уговор никд није добио на правној вредности.

"Она јесте у радном односу, али не прима плату јер Фонд здравственог осигурања за неуговорене раднике не издваја новац", подвлачи Бојан Нешић и додаје, да ће локална самоуправа учинити све да се пронађе решење за излазак из кризе, а да је за то потребна млада особа на челу дома здравља, са пуно енергије.

"Дому здравља, поред енергичног руководства недостају и лекари, и понављам учинићемо све што је у нашој моћи да решимо ову ситуацију, а све ради становника Мерошине и околине и њиховог здравља", подвлачи Нешић.

 

Коментара: 0


#   Дом здравља     Мерошина   Сања Стајић   РФЗО   блокада   смене   председник општине   локална самоуправа   Бојан Нешић   Душица Милорадовић   Наташа Илић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима