Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова Клиника за кардиохирургију у Нишу има и бесплатан интернет

rssBookmark and Share

24.11.2014. Јужна Србија Инфо/Танјуг

У Нишу је завршена изградња нове Клинике за кардиохирургију, једна од најбоље опремљених клиника те врсте на Балкану, специјализована за сложене операције на срцу и крвним судовима као и за трансплантацју органа.

Нова Клиника за кардиохирургију у Нишу има и бесплатан интернет

Директор Клинике за васкуларну хирургију, др Драган Милић, каже да ће нишка клиника бити опремљена исто као чувена клиника Мејо, или било која позната светска клиника.

"У Нишу се рутински ради трансплантација бубрега и то ће се радити на овој клиници, а надамо се да ћемо наредних година овладати и трансплантацијом јетре. На срцу се раде пре свега бај-пас процедуре и замена валвула. То ћемо у почетку радити уз помоћ колега из Београда, а касније и самостално", рекао је Милић.

Кардиохируршка клиника у Нишу захвата 2.360 квадратних метара унутрашњег простора и у њену изградњу и опремање до сада је уложено око 250 милиона динара. Изгадња је започета пре тачно четири године, новембра 2010.године, а финасирање радова и опремања обезбедили су и република и град Ниша али и велики број донатора.

Ово је установа терцијарне здравствене заштите и на њој ће се примати пацијенти чије лечење захтева високоспециализоване услове.

У циљу спречавања појаве интрахоспиталних инфекција кардиохируршка клиника у Нишу развила је такав систем за стерилизацију који њихову појаву своди на минимум. "Постоји централна стерилизација где су чист и прљав део строго одвојени, имамо плазму-стерилизатор и парне стерлизаторе, имамо лифтове који опрему доводе на метар од сала, тако да је пут стерилне опреме максимално скраћен", истиче Милић.

Кардиохируршка клиника у Нишу одликује се и високим степеном компјутеризације.

"То је сложен систем који обезбеђује праћење рада медицинске опреме, лекара и посебно анестезиолога. Све је покривено видеосигналима, све операције се снимају и прате у самој операционој сали, у централној соби али и помоћу сателитских линкова могу да се гледају и у било ком делу света", објаснио је др Милић.

Он је додао да је зграда опремљена WiFi сигналом тако да ће и пацијенти моћи 24 сата да користе таблет и персоналне рачунаре које такође обезбеђује клиника.

Клиника је великим делом опремљена уз помоћ донатора.

Зидове клинике красиће дела ученика уметничких школа у Нишу, који су донирали своје радове.

Коментара: 1


#   Клинички центар Ниш   здравство   Драган Милић   Клиника за кардиохирургију   24 сата
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-0)

    mikojan, 06.12.2014.:
    Da, a ta besplatna WiFi mreža ima "bezvezan" naziv "ITAN_IMULI" (to može svako proveriti kad pokuša da se konektuje)! Ali kad to pročitamo od pozadi... gle čuda, sve smisleno, naravno za one koji znaju "nešto" o ILUMINATIma!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима