Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Малчански берберин" на слободи: Отимао девојчице, шишао их, па силовао

rssBookmark and Share

Ниш 09.10.2018.

Мештани Малче и суседних нишких села у страху су након што је недавно, након 12 година иза решетака, из затвора изашао Нинослав Јовановић (45), силоватељ деце познатији као "Малчански берберин".

"Малчански берберин" на слободи: Отимао девојчице, шишао их, па силовао

Више од 30 родитеља послало је пријаве и исказало забринутост Игору Јурићу, оснивачу Фондације "Тијана Јурић", да осуђеник не понови кривично дело. "Малчански берберин" је овај језив надимак добио због изопачене маније да пре сексуалног злостављања шиша своје жртве.

Забринути родитељи из села у околини Ниша писали су Јурићу након што је на свом Твитер профилу објавио језиве поруке које је Марко Р. из Крушевца слао мајци једне бебе у којима ју је "молио да му пошаље голе фотографије девојчице".

- Последњих годину дана до нас је долазило много пријава, али нисмо објављивали те преписке. Тренутно је најактуелније је да се људи из околине Ниша брину због мушкарца Н. Ј, који је робијао десет година због силовања и онда је поновио кривично дело чим је изашао из затвора, силовао је дете од 11 година и држао га је затворено два дана - испричао је Јурић.

Како је додао родитељи су забринути јер Јовановић данас на Фејсбуку има више од 3.200 пријатеља па страхују да би тако могао да пронађе своју следећу жртву.

- Околина се много плаши што је он на слободи. Више од 30 забринутих родитеља ме је контактирало само због њега - додао је он.

Ко је Нинослав Јовановић?

Јовановић је 2006. године осуђен на 15 година затвора јер је једну дванаестогодишњакињу силовао, а другу покушао да силује, претходно им ошишавши косу маказама. Из затвора је изашао у почетком јануара ове године. Од тада траје забринутост и агонија родитеља у Малчи.

- Девојчице које су имале дугу косу родитељи су ошишали јер знају да манијака узбуђује да шиша своје жртве. Никоме није свеједно јер знају о каквом се манијаку ради. Увече их не пуштају касно да излазе из куће јер се плаше за њихову безбедност - рекао нам је један од мештана Малче.

Мештани причају да је Јовановића породица прихватила по изласку са робије и да за сада није правио никакве инциденте.

Јовановићево иживљавање над две девојчице 2005. године, какво није забележено у судским и полицијским аналима у Нишу и околини, мештани Малче никако не могу да забораве.

Та злодела починио је док се налазио на условној слободи, након 9,5 година проведених у затвору због превара и силовања. Због тога многи верују да ће злочин лако поновити.

Целу ноћ се иживљавао над девојчицом

Тог јула 2005. године, после само два месеца на условној слободи кренуо је у потрагу за малолетницама како би се над њима сексуално иживљавао.

Када се појавио на вратима С. М. из једног нишког насеља, чијег је покојног супруга познавао, нико није ни могао да замисли шта ће се ускоро десити.

Наиме, Јовановић се представио као шофер у превозничком предузећу, нудећи да јој запосли сина. Младић је пошао до града са њим а пошла је са њима и његова дванаестогодишња сестра, како би се ошишала. На пола пута, Јовановић је младићу рекао да се врати кући а да ће он одвести његову сестру код фризера.

Уместо тога, девојчицу је одвео у једну напуштрену кућу, где је ошишао маказама, а потом јој наредио да скине гардеробу, претећи јој да ће јој извадити око и убити мајку и брата ако га не послуша.

Током монструозног сексуалног иживљавања над девојчицом, принудио је четири пута на орални секс а потом ју је и дефлорисао. Целе ноћи се иживљавао над девојчицом, претећи јој да ће довести још шесторицу мушкараца ако га не буде слушала.

Тек након целе ноћи агоније пустио ју је да се врати кући.

Другу жртву нашао на умрлици

Свега четири дана касније манијак је нашао следећу жртву у селу Горња Врежина.

Име девојчице прочитао је на смртовници а потом је ушао у кућу и позвао је. Затражио је од ње да понесе пешкир и маказе и да пође хитно са њим, јерсу наводно њени родитељи имали незгоду возећи трактор. Не слутећи шта је може снаћи, дете је пошло за њим. Када су зашли у винограде наредио је девојчици да се скине, али она је почела да запомаже јер је схватила шта жели да јој уради. Њене вриске, срећом, су чули мештани који су били на њивама. Пожурили су до ње и спасили је, а манијак је побегао у правцу Сврљига.

Ухапшен у потери са хеликоптером и псима

У великој потери, у којој су учествовали хеликоптери и обучени пси, он је ухапшен и приведен правди.

Пред судом је признао да га шишање девојчица сексуално узбуђује.

Вештаци су утврдили да није душевно оболео, али да има психопатску структуру личности.

Оцена неуропсихијатра вештаца на суђењу била је недвосмислена: постоји велика вероватноћа да ће дело да понови чим се буде нашао на слободи.

Суд му је изрекао максималну казну од 15 година затвора а остале су забележене и речи судије Радомира Младеновића који је изразио жаљење што му је "закон везао руке па не може да му досуди већу казну иако је заслужује".

Врховни суд ублажио казну

Но, иако је требало да проведе иза решетака 15 година, Јовановић се обрео на слободи три године раније јер је Врховни суд Србије смањио казну на 12 година. Образложење највише судске инстанце било је да је између претходних силовања и нови силовања прошло више од десет година, не узевши у обзир да је тај период Јовановић заправо провео у затвору и да је ново напаствовање малолетница починио на условној слободи, одмах по изласку са робије.

Јовановић је покушавао да и ту казну умањи тако што ће добити помиловање или превремени отпуст, али је суд обио његове молбе уз констатацију да је осам пута осуђиван од чега два пута за силовање и да је висок степен за поновно вршење кривичних дела.

Блиц

Коментара: 1


#   Ниш   силовање   Горња Врежина   Малча   Тијана Јурић   фотографије   кривично дело   Нинослав Јовановић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Igor Jurić, 09.10.2018.:
    Čovek koji je dvostruki povratnik, silovatelj dece, danas je na slobodi. Na društvenoj mreži facebook ima 3.200 prijatelja među kojima veliki broj dece. Građani Srbije a posebno Niša i okoline, budite oprezni. Dosadašnja praksa dokazuje da se ovi ljudi tu ne zaustavljaju.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима