Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предвиђено укидање одељења у гимназији у Пироту

rssBookmark and Share

07.04.2013. Autor: S.P.-JužnaSrbija.Info

Укидање одељења друштвено-језичког смера је хендикеп за школу и град, рекао је директор пиротске гимназије Братислав Крстић.

Предвиђено укидање одељења у гимназији у Пироту

Министарство просвете обавестило је гимназију у Пироту да ће према плану уписа ученика за наредну школску годину бити укинуто једног од пет одељења те школе.

Директор те гимназије Братислав Крстић казао је да је руководству школе на састанку у Нишу саопштено да се укида једно одељење друштвено-језичког смера.

"План уписа за школску 2013/2014. годину разматрали смо у децембру прошле године на седници наставничког већа и предложили Школској управи у Нишу да упишемо као и до сада два одељења друштвено- језичког, два природно- математичког и једно одељење информатике. Основни проблем који се појављује је управо смањење броја свршених ученика осмог разреда", казао је Крстић.

Према његовим речима, највеће интересовање ученика било је управо за друштвено-језички смер.

"За 60 места у два одељења овог смера се пријављивало више од 80 ученика. Сви они који су примљени су као прву жељу навели управо тај смер", додао је Крстић.

Он је казао да је укидање једног одељења тог смера хендикеп за школу и град.

"Управо су ученици из тих одељења носиоци свих пројеката размена и сарадње са школама из Србије, али из Француске, Русије, Велике Британије, Немачке и Словачке, учесници различитих културно уметничких програма, такмичари из страних језика", казао је Крстић.

Молбу да се не укине ово одељење упутили су начелнику Школске управе у Нишу, помоћнику министра Зорану Костићу и министру просвете Жарку Обрадовићу.

"Још увек немамо никакав одговор, али се надам да ће имати слуха за аргументе које смо навели и да ће реално сагледати ситуацију и дозволити уписивање и тог петог одељења у нашој школи", казао је Крстић.

Коментара: 0


#   укидање   Министарство просвете   Братислав Крстић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима