Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједнички наступ против дроге и брига за опоравак зависника

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2018. Јужна Србија Инфо

У сарадњи са Канцеларијом за борбу против дрога Владе Републике Србије у Градској кући у Нишу организован је мултисекторски састанак за територију Нишавског округа.

Заједнички наступ против дроге и брига за опоравак зависника

На састанку су представници Удружења „Излазак“ представили трогодишњи регионални пројекат „Бирам Опоравак“ који ће до краја 2019. године бити реализован у БиХ, Србији и Црној Гори, а у партнерству са Светском федерацијом против дрога .

Пројекат се реализује са циљем да се унапреде сервиси за особе с проблемом зависности, са акцентом на особе из мањих средина, као и  да се повежу сви актери унутар заједнице, кроз мултисекторску сарадњу и умрежавање, како би се особа у процесу опоравка од зависности заједничким напорима подржала и довела на место њеног максималног потенцијала.

Један од циљева је да се мотивишу институције које немају директан контакт са зависницима да се на неки начин укључе и промовишу  бесплатну и ананонимну телефонску  линију – кроз летке и плакате.

Важно је да сви препознају зависност као  болест која је још увек веома  стигматизована и људи се  тешко, због стида и негирања, одлучују да потраже помоћ у званичним институцијама, што је нарочито видљиво у мањим срединама гђе се сви познају.

Као једна од главних активности пројекта, успостављена је бесплатна и анонимна телефонска линија,веб страница и бесплатно саветовалиште за проблематику злоупотребе дрога.

Такође, представници Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије говорили су о важности мултисекторске сарадње као и о улози и надлежностима Канцеларије.

Коментара: 0


#   Ниш   дрога   Милош Банђур   зависници   Удружење излазак (дрога)   Бирам опоравак пројекат
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима