Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Емоције и сеђање на стрељане ђаке - Концерт хора „Бранко“ испред Прве крагујевачке гимназије

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2020. Јужна Србија Инфо

Хор Нишке црквено певачке дружине ''Бранко'' одржо је у петак 2. октобра први целовечерњи концерт, још од почетка пандемије, у Крагујевцу, на платоу испред Прве крагујевачке гимназије.

Емоције и сеђање на стрељане ђаке - Концерт хора „Бранко“ испред Прве крагујевачке гимназије

Пред око 100 гледалаца у публици, како је дозвољено према одлуци локалног Завода за јавно здравље, „Бранкови“ певачи, маестралним извођењем духовне и световне музике одушевили су крагујевачку публику.

Видљиво добро расположење, било је очигледано и код извођача, који су „једва дочекали“ да изађу пред публику након дуже паузе.

Посебно дирљив моненат целе вечери је управо излазак чланова хора на плато испред Гимназије и то из историјске учионице, одакле су ученици 1941. одведени на стрељање у Шумарице.

Концерт је одржан у оквиру традиционалних камерних свечаности музичке уметности ''Октобру хододарје – ОКТОХ''.

Манифестацију ''Октобру хододарје - ОКТОХ'', у организацији Спомен – парка ''Крагујевачки октобар'', чини низ концерата камерне музике, где познати уметници из земље и света дарују своју уметност успоменама на ђаке и становнике Крагујевца, стрељане октобра 1941. године. Концерти се одржавају у време октобарских свечаности, непосредно пре и после ''Великог школског часа''.

''Бранко'' је извео духовнна и световна дела, Чајковског, Мокрањца, Кедрова, Милосављевића, Гончарова, Гребеншчикова, Васиљева, Васића, Величковића, Милутиновића и Цинцаревића.

Солисти, Маријана Радосављевић, сопран; Александра Крстић, сопран; Даница Гостовић Ћирић, алт; протојереј Владица Савић, тенор; Војислав Спасић, тенор и Андреј Цинцаревић, баритон, својом професионалном интерпретацијом, изазвали су дуг аплауз пубике и узвике одушевљења.


#   Ниш   Крагујевац   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Сара Цинцаревић   Хор Бранко
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима