Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

10. Međunarodni sajam preduzetništva ’’Biznis baza 2011’’

rssBookmark and Share

01.12.2011. Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca će učešćem na 10. Međunarodnom sajmu preduzetništva ’’Biznis baza 2011’’, koji se održava od 1. do 3. decembra 2011. godine na Beogradskom sajmu, predstaviti privredne potencijale Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

10. Međunarodni sajam preduzetništva ’’Biznis baza 2011’’

Cilj nastupa pod nazivom ’’Srpski klaster nameštaja’’ (SKN) je predstavljanje kapaciteta srpske industrije nameštaja ova dva okruga i jačanje brendova kroz unapređenje veza između preduzeća, naučnih, razvojnih i privrednih institucija u zemlji i inostranstvu.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstaviće se kao organizacija koja je realizacijom brojnih razvojnih projekata kreirala povoljnu poslovnu klimu za razvoj malih i srednjih preduzeća u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu. Kao jedan od osnivača ''Srpskog klastera nameštaja'', Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Vas poziva da za vreme trajanja sajma ''Biznis baza 2011'' pogledate prvu zajedničku kolekciju SKN.

Udruženje ‘’Srpski klaster nameštaja’’ je formirano u maju 2011. godine kroz EU Projekat za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP), uz podršku Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Osnivači Udruženja su firme i institucije iz Južne i Centralne Srbije. Cilj Udruženja je da se kroz povećavanje konkurentne sposobnosti članova, promoviše Srbija i bredovi srpskog nameštaja, doprinese stvaranju poslovne klime u Srbiji koja razvija poverenje, podstiče razmenu informacija i inovativni pristup u poslovanju.

''U planu je da se ''Srpski klaster nameštaja'' koji okuplja 11 proizvođača, predstavi na različitim međunarodnim sajmovima i manifestacijama kako bi se članice povezale sa potencijalnim kupcima iz inostranstva. Takođe, u izradi je nova strategija klastera koja će definisati tržišta na koja bi Udruženje trebalo da se orjentiše, a jedno od njih će svakako biti Rusija. '' – rekla je Milica Dimitrijević, menadžer Udruženja ''Srpski klaster nameštaja''


O Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca je osnovan sa ciljem da podrži dugoročni društveno-ekonomski razvoj regiona. Cilj podrške je da uspešno inicira, priprema i realizuje razvojne projekte na teritoriji Južne Srbije kroz partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora. Podprojekti koje Centar realizuje u okviru projekta “Podrška održivom regionalnom razvoju Jablaničkog i Pčinjskog okruga” su:

- Analiza vrednosnog lanca u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoj klastera u poljoprivredi

- Razvoj mreže biciklističkih i pešačkih staza na Radan planini

- Inteligentno korišćenje energije i energetska efikasnost – Transfer znanja u oblasti održivih tehnologija

- Menadžment sistema braunfild

- Jačanje konkurentnosti mladih na tržištu rada kroz razvoj specifičnih veština vezanih za EU

- Unapređenje znanja, veština konkurentnosti i motivacije zaposenih u Javnom sektoru

- Razvoj baze podataka NVO sektora

- Razvoj regionalne SLAP baze podataka

- Regionalna strategija ruralnog razvoja

- Regionalni turistički veb portal

- Podrška proizvodnji organske hrane u Južnoj Srbiji

''Doprinos Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga posebno je značajan u oblasti održivog regionalnog razvoja i razvoja opština regiona, kao i na polju podizanja kapaciteta javnog sektora da efikasnije koristi sredstva iz fondova Evropske unije. Unapređenje potencijala lokalnih zajednica na jugu Srbije je od nemerljivog značaja za dalji razvoj Leskovca i celog regiona.'' – rekla je Biljana Stanković, direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga



#     Biljana Stanković   Milica Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima