Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Džentlmeni, stari gd(j)e ste?

Bookmark and Share

13.05.2015. Nišlija sa Čegra

U Skupštini grada Niša vladajuće većine nema više, jer se „sporazum o nenapadanju“ briše! Zahtev za smenu direktora Elektro distribucije Niš, socijalista koji su još na slobodi dovodi u pitanje sednicu zakazanu za 14. maj 2015. godine.

PRIJATELjI STARI GDJE STE....
PRIJATELjI STARI GDJE STE....

Ozbiljnost u radu Gradonačelnika Niša najjasnije se vidi u 303. rebalansu budžeta u njegovom mandatu. Sredinom marta 2012. potpisan je sporazum o nenapadanju između Miloša Simonovića (DS), Branislava Jovanovića (URS), Mileta Ilića (SPS) i Zorana Perišića (SNS). Crna trojka kao vlast. Perišić kao crna ovca opozicije, DSS po običaju beše neobavešten a SRS oceniše ovo kao prvi gej brak u Nišu između Simonovića i Perišića, kum je bio Bana a matičar Mile.

Kako je sporazum govorio o toleranciji i kulturi dijaloga vlasti i opozicije novinari to nazvaše „pakt o nenepadanju sa džentlmenskim manirima“. Ljubav i strast koja se razvijala u piceriji i kaficu između prefrigane mlade iz dobre žute kuće ozbiljno je inficirala neiskusnog mladoženju s` mustaći Zoću. Toliko ga je tresla ljubavna groznica da on odmah zaboravi svoju krilaticu „Izvršiću demontažu sistema koji je unazadio ovaj grad“ i poče da bunca. U govoru povodom imenovanja na mesto gradonačenika toliko je hvalio Simonovića, čak izusti da bi bio lud da se ne savetuje sa njim. Još mu i obeća da će ostati na mestu predsednika Radničkog. Prosto mu bi žao što smeni tako „finog“ čoveka. Častio je zaljubljeni Zoća i matičara mu Mileta sa deset odbornika, Kliničkim centrom i Jugoistokom. Kuma Baneta sa jedanaest odbornika častio je i Direkcijom za izgradnju grad, Pčelicom, Aerodromom, Medianom.... 

Platio je kumu i za sve izvedene rane radove dok je bio sa mladom. Svojih sedamnaest naprednih rođaka častio sitnim kolačima. Kako pijani svatovi džentlmenski sporazum pretvoriše u nečistu krv i rasturiše zlatan brak. Mlada i svedoci prefrigani, neiskusnog mužika odvojiše od napreden mu familije. Malom Zoći sve njihovo mu beše slatko i lepo a svojih poče da se stidi. Al ne biva, odmah posle prve noći počeše s` pobačajima nikako da im stasaju za direktore toplane, vodovoda, Toponice, pozorišta, turističke organizacije Niša. Tatina raspuštena deca počeše da prete novinarima pa su na kraju morali da intervenišu tetka Zoka ministraka i ujča Baja čarapan.

Da očvrsnu momče, predložiše ga za Predstavnika stalne konferencije gradova. Kad ete ti pakost, pobedi ga napredniji Bošnjak iz Zrenjanina. Ujče Bata zove Kneževića da Boškić zbog mesta državnog sekretara odustane jer Zoća pati što gubi. Sreća što se probija kroz naprednu familiju kratko je trajala. Jer policija navata snajku Miloša u bioskopu sa glumcem Lepim Lazom. Tada šezdeset jedan svat, sve odbornici, nađoše se u čudu.  Žene se saire, nameštaju marame kao ne vide bruku, a muži ga podmašuju kako ima jak udarac i čvrstu većinu. Međutim pijano momče opet prodrma policija i uhapsi mu kuma i prvi red gosti (Bananu, Breškovića, Janjića, Novakovića i Vlajkovića). Ljut što ga rodbina ne prihvata, a što ga matičar nije lepo upoznao sa bračnim obavezama, Zoća rasturi prvi niški džentlmenski sporazum. Ta vest stiže do Bajčetine u Čiča Tominu kolibu, koji već beše ljut što već tri godine Zoća od mustaći ne može da napravi brci. 

Čiča Toma mu posla Bricu Zobenicu i Stanojka Vaspitačicu. Kako se u Nišu ne pamti ovakva svadba gde je polovina gostiju pijana, a polovina u zatvoru na kraju dođe i državni revizor Radence Muvalo da svede račun. Uhvati se Radence za glavu kada vidi da preko ćevapčića ne može da opere, do prvog juna, krš i lom koji je zatekao u Nišu. Na kraju ovaj ceh ili će da plati rođak iz Amerike Aca, on sve račune i odgovornost preuzima na sebe ali ih ne plaća ili će nejaki Zoća kao poslednji džentlmen u oktobru sam da se preda!?

Drage Nišlije imali ste sreću da vas zadnjih dvadeset godina ovakvi džentlmeni onode i u Evropsku uniju vode. 

Što bi rekla Gabi Novak: '' Malo riječi treba kad se voli".

 

Tekst i fotografija delo autora bloga .(Ime autora poznato redakciji)

 


#   policija   politika   Nišlija sa Čegra   blog
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima