Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izmeštanje pruge iz centra grada i završetak stanova za snage bezbednosti na dve lokacije

rssBookmark and Share

Niš 05.05.2022. Južna Srbija Info

Na sastanku u Gradskoj kući, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislava Momirović sa gradonačelnicom Niša između ostaloh, govorilo se o izmeštanju pruge iz centra Grada i završetak stanova za snage bezbednosti na dve lokacije.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Govorilo se o izmeštanju pruge iz centra grada koju će finansirati država, ističe gradonačelnica Sotirovski.

U ovom trenutku u izgradnji železničke obilaznice od Popovca do Proseka, najveći problem lokalne samouprave rešavanje statusa nekoliko porodica koje stanuju u zgradi nekadašnje Mašinske industrije u stečaju.

"Buduća železnička obilaznica oko Niša duga je 22 kilometra, a na samoj trasi obilaznice potrebno je ukloniti 53 objekta", kaže Momirović i dodaje, da da će Niš za nekoliko godina postati jpravi saobraćajni centar, ne samo juga Srbije, nego jugoistične Evrope. Jako je bitno da se teretni saobraćaj izmesti iz centra Grada, jer, pored svog značaja, utiče na kvalitet života građana.

"Niš će naredne nedelje početi sa izvođenjem radova za koje smo mi kao Grad u obavezi. Počinje izgradnja saobraćajnice, vodovodne kanalicazije, rasvete i toplovoda, a potom uređenje celokupnog prostora“, kazala je Dragana Sotirovski govoreći o radovima na izgradnji stanova za pripadnike bezbednosti u naselju "Stevan Sinđelić" i "Ardija".

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   pruga   stanovi   bezbednosne snage   obilaznica   Tomislav Momirović
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima