Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kabaretski muško ženski odnosi

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.06.2014. JužnaSrbija.Info

U okviru Kulturnog leta u Prokuplju „Letnja doza umetnosti“, u holu bioskopa Toplica održana je predstava „Ženski razgovori“ u režiji Srđana Siđe Živkovića. Predstava je veoma lepo prihvaćena od strane prokupačke publike, jer je tema o muško- ženskim odnosima o kojoj se u njoj govori uvek i u svako vreme aktuelna.

Kabaretski muško ženski odnosi

- „ Ženski razgovori“ je predstava kabaretskog tipa i predstavlja moje viđenje Duškovog skeniranja muško-ženskih odnosa. Dramatizacijom je obuhvaćen ceo opus Duška Radovića, našeg najboljeg sociološkog literate, istakao je režiser i dramaturg predstave „ Ženski razgovori“, Srđan Živković.

On je naglasio da mu je knjiga ovog pesnika „ Ženski razgovori“, poslužila samo kao osnova, a da su tekstom obuhvaćeni i njegovi aforizmi i sva njegova beletristčka analiza braka, ljubavi, boemije i očijukanja.

- Koristio sam i njegove pesme koje su komponovane, ali ništa tako dobro publici na bi moglo da predstavi lepotu Radovićevih rečenica, da nije bilo dobre glumačke ekipe, koja prokupačkoj sceni ( i ne samo njoj), daje nove mogućnosti – podvukao je Živković.

 razgovori2        

Kulturno leto, u organizaciji prokupačkog  Doma kulture biće nastavljeno večeras u 20 časova, koncertom KUD „ Abrašević“ u bioskopu „ Toplica“.  

 


#   Prokuplje   Toplica reka   predstava   kulturno leto   Srđan Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima