Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Nedelja Crvenog krsta" u Vranju od 8 do 15. maja

rssBookmark and Share

Vranje 07.05.2017. Južna Srbija Info

U periodu od 8. do 15. maja 2017. godine, u Vranju će biti obeleženi Svetski dan Crvenog krsta i ,, Nedelja Crvenog krsta“. Teme ove manifestacije biće ,,Svuda za svakoga“ i ,,Da li ste znali“, koje je odredila Međunarodna Federacija društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

"Nedelja Crvenog krsta" u Vranju od 8 do 15. maja

Program ima za cilj da ukaže na univerzalno prisustvo i uticaj, koji Crveni krst ima i omogućava nacionalnim društvima da ga iskoristi za svoje ciljeve u lokalnim okolnostima. ,,Nedelja Crvenog krsta“ biće obeležena brojnim aktivnostima. U ponedeljak, 8. maja, biće organizovan prijem penzionera, saradnika i aktivista u prostorijama Crvenog krsta Vranje, sa početkom u 11 sati.

Utorak, 9. maj, biće u znaku akcije ,, Radni vikend na selu“, kada će aktivisti posetiti selo Vlase u 10 sati. Međunarodni dan fizičke aktivnosti u pešačkoj zoni, u 10 sati  i sednica Skupštine Crvenog krsta biće održani u sredu, 10. maja, sa početkom u 12 sati.

Narednog dana planirana je akcija dobrovoljnog davanja krvi Crvenog krsta, koja će biti održana u prostorijama Službe za transfuziju krvi  ZC Vranje u 10 sati.

U petak, 12. maja, biće upriličena svečanost povodom uručivanja zahvalnica nagrađenim učenicima na konkursu ,,Krv život znači“, u prostorijama Crvenog krsta u 12 sati.

Sastanak sa volonterima Crvenog krsta, biće održan u subotu, 13. maja, u prostorijama Crvenog krsta, sa početkom u 13 sati, dok će sledećeg dana, u 10 sati, biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u manastiru ,,Sveti Simeon“ u Sodercu. Gradsko takmičenje iz prve pomoći biće održano  u Gradskom parku, u subotu, 20. maja, sa početkom u 10 sati.
 


#   Vranje   Crveni krst org.   Krv život znači   ZC Vranje   Svetska nedelja crvenog krsta
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima