Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Građani na referendumu odlučuju o promeni UstavaHidrocentrale na Nišavi stare 100 godina, "Sveta Petka" i "Sićevo" i danas proizvode struju (VIDEO)Oslikajte mural izuzetnim ženama Srbije - u Nišu mural Jovanke Bončić KaterinićProdužen pritvor: Još dva meseca osumnjičenima za ubistvo tročlane porodice kod AleksincaPatrijarh poručuje da se oseća dobro i da se moli za oboleleKrizni štab: Kraći karantin, buster posle tri meseca, niža cena testaUmesto šake vitamina, kokošjom supom i limunom protiv korone, bez seksa posle jednog leka


Građani Srbije se danas na referendumu izjašnjavaju da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa. Biračka mesta otvorena od sedam do 20 časova. Do 12 časova izašlo je 8,99 odsto upisanih birača, saopštio je RIK.
Kako su potvrdili u PU Niš, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila prošle noći oko 3.00 časa u ulici Topličkog partizanskog odreda u Mramoru poginula je S.S. (50) iz sela Pejkovac, opština Žitorađa, dok je S.N. iz sela Krušce zadobio teške telesne povrede.
Elektrifikacija Niša je počela neposredno posle oslobodjenja od Turaka, kada je ovaj grad doživeo preporod primenom tzv. Vinterovog plana i izgradnjom mini-hidrocentrala na Nišavi. Prva "Sveta Petka", sagrađena 1908. godine, a druga - "Sićevo" iz 1931. godine, praktično su i danas u funkciji, izveštava RTS.
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao je da je do 18 časova na teritoriji cele Srbije glasalo 25,25 odsto birača.
Inflacija koja je buknula u drugoj polovini godine i u novembru na godišnjem nivou dostigla 7,5 odsto, zapravo je za najsiromašnije još veća.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 12. decembar 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Kada se govori o putovanjima i izletima, retko ko pomisli na zimsko vreme. Zima možda nije svima najdraže doba za takve avanture, ali ona svakako ima svojih čari i prednosti.
Potpisivanjem ugovora sa Javnim preduzećem „Skijališta Srbije“, Opština Kuršumlija dobila je pravo na korišćenje 10 besplatnih ski karata dnevno u Ski centru Kopaonik, za vreme trajanja ski-sezone 2021/2022.
Aleksinački mešoviti Šumatovac je i ove godine priredio svojim sugrađanima tradicionalni novogodišnji poklon koncert sa gostima, ovoga puta sa novim dirigentom, Dimitrijem Golubovićem .
Prema njanovijim podacima u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 11.248 slučajeva zaraze koronavirusom, od testirana 25.323 uzorka.
Po Odluci Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša, usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom Kovid – 19, otkazuje se nastup pevačice Anđeline Vujović i njenog benda, koji je planiran za četvrtak, 13.januara 2022.godine, u organizaciji Gradske opštine Medijana, a povodom tradicionalnog obeležavanja Pravoslavne Nove godine.
Svetosavska nedelja, 32. po redu, biće održana u već ustaljenom terminu od 21. do 27. januara, a okosnicu programa činiće učenici osnovnih i srednjih škola i kulturno - obrazovne ustanove.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović.
Današnje okolnosti širom sveta su u obimnoj meri izmenjene u odnosu na prethodne godine. Dostava paketa i online porudžbine postale su deo svakodnevnice.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima