Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

ODRŽANA „PARADA MATURANATA“MUP tvrdi da su identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombamaDojava o bombi u niškoj gimnaziji "Bora Stanković"Mali Vukan stigao u bolnicu "Betešda" u BudimpeštiSAOPŠTENjE : Lažni humanitarci u akciji na PaliluliNiški sporazum posle 20 godina zaživeo: Uspostavljeno kanaonsko jedinstvo "MPC – Ohridske Arhiepiskopije” i SPCNedimović: Hleb i brašno sigurno neće poskupeti u narednih 60 dana


Maturanti iz Niša zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije plesali su u okviru tradicionalne “Maturantske parade”. Tačno u podne u Srbiji uz taktove dvorskog plesa iz operete “Slepi miš” Johana Štrausa, započela je ovogodišnja parada. Pored maturanata iz Srbije plesalo se i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.
Do 13 časova ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova izvršile su pregled ukupno 224 škole sa teritorija školskih uprava Novi Sad, Niš i Leskovac, od ukupno 299 koliko ih je prethodno dobilo dojavu da je postavljena eksplozivna naprava.
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je u Šarm el Šeiku sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom Sadikom Muhamedom, u prisustvu ambasadora Srbije u Arapskoj Republici Egipat Miroslavom Šestovićem, Sporazum o saradnji u oblasti turizma, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta i kulture između Niša i tog egipatskog grada.
Zbog kako kažu, zbog brojnih tehničkih problema, kašnjenja u isporuci i servisiranju blagovremeno naručenih i plaćenih fiskalnih kasa, zbog nelojalnog i nekažnjenog ponašanja jednog broja distributera, ali i zbog pravne nesigurnosti i mogućih represivnih sankcija prema privrednicima,
Na prodaju je oglašena nepokretna imovina firme Lepterija iz Sokobanje i Holding korporacije Komgrap iz Beograda koje su u stečaju.
Izuzetno toplo vreme za ovo doba godine i jako dug period bez kišnih padavina, najverovatnije će prepoloviti ovogodišpnji rod pšenice i drugih žitarica u Topličkom okrugu, ocenjuju u Poljoprivredni stručnjaci u Prokuplju.
Hol Gradske kuće moći će svake subote da obilaze i razgledaju građani i turisti počev od 14. maja ove godine u periodu od 10.00 do 15.00 sati. Zainteresovani posetioci za razgledanje hola potrebno je da se prethodno, od ponedeljka do petka, prijave Turističkoj organizaciji Niša.
Danas su u Nišu u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ otvorene Sportske igare mladih Srbije.
Iz Niškog kulturnog centra pozivaju na nišku premijeru dokumentarne pozorišne predstave "San o Mileni". Predstava će biti održana u Velikoj sali Niškog kulturnog centra u ponedeljak 23. maja 2022. Godine, sa početkom u 20 sati. Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji u Knjižari Indigo u Obrenovićevoj ulici u Nišu.
prema njanovijim podacima u Srbiji su za poslednja 24 sata registrovana 334 slučaja koronavirusa, od testirana 7.863 uzorka.
Tokom prošlog vikenda održan je prvi ,,Naisus Dens Fest,, u organizaciji Plesnog kluba Bum 018. Na ovom takmičenju je nastupilo oko 800 plesnih tačaka iz 20 plesnih klubova.
Od 11.30 časova održaće se „MATURANTSKI PLES 2022“ na Trgu Kralja Milana. Maturantski ples je tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj mladih i Grad Niš je ovogodišnji pokrovitelj.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović.
Iako je situacija sa korona virusom uticala da cena kvadrata stanova u svim delovima Srbije „skoči“, sa druge strane imamo sve veći broj ljudi koji se raspituju za podizanje stambenih kredita.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima