Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Niš gastronomska prestonica Srbije - promocija bureka na Sajmu turizma u BeograduUskoro film o poznatom muzičaru i boemu, Žiki ČokalijiAleksinčani prodavali grčko voće u Rusiju, lažno fakturisano kao srpskoDirektor "Železnica Srbije" podneo ostavkuZa rubriku "Verovali ili ne": Četvrti put sa "uklete" pruge Niš - Zaječar skliznule cisterene sa opasnim materijama!Finale Kupa Radivoj Korać 2019: Partizan - Crvena Zvezda (76:74)Preminuo Šaban Šaulić, nakon teškog udesa u Nemačkoj


Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, usvojna je odluka Konkursne komisije, koja je za zamenika načelnika Gradske uprave Niša, izabrala Katarinu Mitrovski.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije.
Grad Prokuplje će, kako je istaknuto na nedavno održanom skupštinskom zasedanju, dobiti na korišćenje od Vlade Republike Srbije tri katastarske parcele u Pločniku, površine 45,18 ari. Reč je o parcelama koje se nalaze uz samo arheološko nalazište.
Gostujući u emisiji na lokalnom (regionalnom) mediju u Nišu, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, je izjavio da bi nakon promene vlasti, trebalo sprovesti neophodnu lustraciju.
U organizaciji Razvojne agencije Srbije, Kancelarije za ekonomiju i trgovinu Ambasade Belgije u Srbiji i Belgijsko-srpske poslovne asocijacije, u Klubu poslanika u Beogradu održana je prezentacija programa podrške i subvencija koje Razvojna agencija Srbije pruža belgijskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.
Na pijacama u Nišu počela je prodaja rotkvica, zelene salate, paradajza i krastavaca.
41. po redu Beogradski sajam turizma otvoren je danas i trajaće do 24. februara.
Republička planinarska akcija „Zimski uspon na Trem“ u organizaciji Planinarskog kluba Železničar biće održana u subotu 23. februara.
Grad Niš i Narodno pozorište od 12. do 19. marta biće domaćini i organizatori prvog Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ na kome će biti izvedeno osam takmičarskih predstava i komad u čast nagrađenih.
U protekla 24 sata lekari niške Hitne pomoći, imali su manje intervencija u ambulanti i na terenu.
Privodi se kraju snimanje novog dokumentarno biografskog filma o preminulom niškom muzičaru, boemu, Palilulcu Živojinu Isakoviću – Čokalliji.
Danas svi toplotni izvori startovali na vreme i vrše urednu isporuku toplotne energije, saopštili su iz niške "Toplane".
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Da li je za maligna oboljenja stanovnika Srbije više kriv NATO ili katastrofalna politika onih koji su vodili zemlju devedesetih