Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I pored želje za trijumfom, Radnički izgubio od Napretka na svom terenu

rssBookmark and Share

30.10.2017. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog izgubili su od Napretka rezultatom 3:1, u susretu 15. kola Superlige Srbije. Radnički je igrao, a Napredak postizao golove. Tako bi se najkraće mogla opisati utakmica na stadionu Čair, koja je odigrana po olujnom vetru i jakoj kiši.

I pored želje za trijumfom, Radnički izgubio od Napretka na svom terenu

Domaći tim je od samog starta zaigrao ofanzivno, uspostavio inicijativu, a prvu šansu imao je u šestom minutu, kada je Pavkov grudima spustio loptu za Nomu, a nezgodan udarac Japanca sa 16 metara zaustavio je golman Nikola Petrović.

Radnički je i posle ove situacije nastavio da pritiska Kruševljane, da bi u 17. minutu Enver Alivodić šokirao Čair. Napredak je bukvalno prvi put izneo loptu na polovinu Nišlija, Vukanović je proigrao Alivodića, a ovaj je sa 25 metara poslao pravi „projektil“ ka golu Radničkog, koji je uz pomoć vetra odseo u samim rašljama iza nemoćnog Živkovića, za 0:1.

Ovaj „hladan tuš“ nije pokolebao izabranike Milana Đuričića, koji su nošeni podrškom sa tribina svim silama krenuli po izjednačenje, a kolosalne šanse pred golom Napretka su se do kraja prvog poluvremena ređale kao na traci.

U 21. minutu sjajno su kombinovali Pavkov i Arsić, ovaj drugi je sa leve strane uputio oštar pas na drugu stativu i pronašao usamljenog Slavišu Stojanovića, čiji je udarac sa svega tri metra završio u spoljnjem delu mreže.

Lazar Arsić je deset minuta kasnije odlično šutirao sa 18 metara, lopta je išla pod samu prečku, a golman Petrović je kranjim naporom uspeo da interveniše i izbaci je u korner. Raspoloženi Arsić je u 39. minutu ponovo oprobao svoju levicu, ovaj put je gađao donji levi ugao, ali je lopta otišla zamalo pored stative.

Drugo poluvreme krenulo je zicerom za goste. Vukanović je izbegao ofsajd zamku, izašao jedan na jedan sa Mladenom Živkovićem, a golman Nišlija je iz ovog duela izašao kao pobednik.

Uslovi za igru su od 55. minuta postali izuzetno teški, a Napredak je 60. minutu uspeo da udvostruči prednost. Alivodić je prihvatio loptu na desnoj strani terena, poslao centaršut u peterac, gde je Uroš Đerić, koji je ostao sam između dvojice štopera Radničkog, „šmekerski“ postavio nogu i savladao nemoćnog Živkovića.

Tomiću je pet minuta kasnije malo nedostajalo da smanji rezultat, a ono što nije pošlo za rukom njemu, uradio je Nikola Raspopović u 69. minutu. Arsić je centirao iz slobodnog udarca, a najbolji u skoku u kaznenom prostoru Napretka bio je štoper Radničkog i glavom zakucao loptu u mrežu, za 1:2.

Radnički je tada svim silama krenuo po izjednačenje, sve karte je bacio u napad, što je gostima ostavilo puno prostora za kontre. I upravo posle jedne munjevite kontre u 72. minutu, ova utakmica je definitivno bila odlučena. Mitrović je u punom trku uposlio Alivodića, koji je izašao sam pred Živkovića, šutirao i pogodio prečku, a lopta je na žalost domaće ekipe ponovo došla do ovog fudbalera, koji ju je sproveo u mrežu i svojim drugim pogotkom postavio konačnih 1:3.

Niški tim je do kraja probao da se vrati u meč, ali su pokušaji Pavkova, Mrkića i Dušana Živkovića bili neuspešni.

Obe ekipe sada imaju po 23 boda i nalaze se na deobi sedmog mesta superligaške tabele.

RADNIČKI-NAPREDAK 1:3 (0:1)

Niš, 29. oktobra-stadion Čair. Gledalaca: 1.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Strelci: 0:1 Alivodić 17.- 0:2 Đerić 60.- 1:2 Raspopović 69.- 1:3 Alivodić 72. Žuti kartoni: Miladinović, Vukanović, Milisavljević (Napredak).

RADNIČKI: M. Živković, Raspopović, Simunović (od 66. D. Živković), Subić, Aksentijević, Tomić, Noma, Arsić, Ivanović (od 46. Mrkić), Slaviša Stojanović (od 66. Saša Stojanović), Pavkov.

NAPREDAK: Nikola Petrović, Boranijašević, Nemanja Petrović, Simonović, Miladinović, Šljivić, Alivodić, Mitrović (od 91. Vulić), Vukanović (od 90. Kasalica), Džesi (od 78. Milisavljević), Đerić.


#   Čair   fudbal   Radnički FK   Saša Stojanović   Nikola Petrović   Slaviša Stojanović   Napredak FK   Ana Živković
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima